Hava Durumu

Demirtaş'ın kardeşinin fotoğrafı olay oldu!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a kardeşi Nurettin Demirtaş'ın neden PKK kamplarında olduğu soruldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Demirtaş'ın kardeşinin fotoğrafı olay oldu!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demşirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş'ın neden PKK kamplarında olduğuna dair soruya yanıt vermedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin dünkü Mersin mitinginde, Demirtaş'a "Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inmiyor barış için çalışmıyor?" sorularını yöneltmişti. Nurettin Demirtaş'ın PKK kamplarında olduğunu gösteren fotoğraf üzerinden çıkan bu tartışmaya HDP lideriSelahattin Demirtaş'ın ne yanıt vereceği merak ediliyordu. Bugün İstanbulBaşakşehir'de partililere hitap eden Demirtaş, Davutoğlu'nun kardeşinin neden dağda olduğuna dair soruyu geçiştirerek, "Sen hoca değilsin artık, Başbakansın. Sana ne cevap vereceğiz?" dedi.

Selahattin Demirtaş, ağabeyi için "Düşünce suçu nedeniyle sürgünde.Erbil'de ticaret yapıyor" demişti. Ancak Takvim Gazetesi geçtiğimiz günlerde yayınladığı fotoğraf ile Nurettin Demirtaş'ın PKK kamplarında olduğunu duyurdu. Gazete, Nurettin Demirtaş'ın silahı alıp Kandil'e çıktığı ve 'Şiyar' kod adı ile PKK kamplarında silahlı eğitim verdiğini de iddia etti.

AĞABEYİ NURETTİN KANDİL'DE Mİ?
 
Selahattin Demirtaş 'ın aile fotoğrafında yer almayan ağabeyiyle ilgili bugün flaş bir iddia ortaya atıldı. Takvim Gazetesi 'Selo bak abini bulduk' diyerek HDP liderinin ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın Kandil'de PKK militanlarını eğittiğini öne sürdü. 
 
Gazete manşetinde Nurettin Demirtaş'ın silahlı pozları ve PKK'lılarla olan resimleri yayınlandı.
 
 DEMİRTAŞ : 'ERBİL'DE YAŞIYOR' DEMİŞTİ
 
Selahattin Demirtaş aile fotoğrafı için poz verdiği gün ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın nerede olduğuna ilişkin soruya şu yanıtı vermişti; -"Üniversite öğrencisiyken hapse girdi, ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, eş genel başkan oldu. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şu an Erbil'de yaşıyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.