Hava Durumu

Demirtaş'tan ilk açıklama

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır’daki patlamaların ardından açıklama yaptı. Demirtaş trafodaki patlama sırasında sahnenin hemen arkasında bulunduğunu ve konuşmaya başlamak üzere olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2015 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Demirtaş'tan ilk açıklama
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın canlı yayınına bağlanan Demirtaş şunları söyledi:

Konuşma yapmak için hazırlık yaptığım sırada sahneye yakın bir yerde patlama meydana geldi. 10 civarında arkadaşımız yaralı. Durumu ağır olan da var. Coşkulu heyecanlı bir mitingimizi tamamlamak isterken bu olayın olması düşündürücüdür.

Biz hep şunun altını çiziyorum: Bizim Türkiye’de barışa ihtiyacımız var.Bu patlama neden meydana gelirse gelsin tüm halkımızı sükunete davet ediyorum.Hiçbir yerde provokasyona mahal vermesinler.

Bu patlama umut ediyorum ki gerçek bir araştırmayla ortaya çıkar. Maalesef böylesi üzücü bir olayla mitingimizi sonlandırmak zorunda kaldık.

Patlama sonrası açıklama yapan Selahattin Demirtaş, sağduyusu çağrısı yaparak "Kimse provakasyona gelmesin. Hiçbir yerde gerginlik istemiyoruz. Demokratik hakkımızı sandıkta kullanacağız ve gereken cevabı vereceğiz. Özellikle gençlere sesleniyorum hiçbir yerde gerilim istemiyoruz" diye konuştu.

AYAKLARI KOPAN ARKADAŞLARIMIZ VAR

Trafo patlaması mı bombalı bir saldırı mı bunu daha bilmiyoruz. Ama etkili bir patlamaydı ona görüyoruz. Ağır yaralar aldı arkadaşlarımız. Ayakları kopanlar oldu. Ben emini Türkiye’nin her yerinden barış severlerin duaları bizimledir.

Türkiye emin olsun HDP bu tuzaklara düşmeyecek. Kentte şu anda ciddi bir gerilim yok. Bazı yerlerde küçük hadiseler olmuş arkadaşlarımız onlara müdahale ediyor.
Polisin sakin olması için gerekli görüşmeleri yaptık.
Hiçbir parti düşmanımız değildir. Eşitsizliğe adaletsizliğe rağmen bu seçimi tamamlamak istiyoruz.
Patlama anında sahnenin hemen arkasındaydım. Konuşma yapmaya başlamak üzeriydim.

Vali ve emniyet müdür aradı bilgi verdi. Olay yerine inceleme ekipleri gönderiyorlar. İnceleme yapıldıktan sonra belki açıklama yaparlar.

Bir kez daha bütün Türkiye’ye Diyarbakır halkına geçmiş olsun diyorum. Barış kazanacak bu ülkede başka ihtimal yok.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.