Hava Durumu

Deprem istasyonları için geri sayım

Osmangazi Belediyesi, yer hareketlerinin ölçülmesine ve takibine imkan sağlayacak deprem istasyonları kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2012 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2012 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deprem istasyonları için geri sayım

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçenin 5 farklı noktasına kurulması planlanan deprem istasyonları ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. 12 farklı noktada çalışma yapan Osmangazi Belediyesi, jeofizik sismik kırılma ölçümlerinin ardından deprem istasyonlarının kurulacağı 5 nokta üzerinde yoğunlaştı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen sismik kırılma ölçümleriyle ilgili çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gun cihazıyla patlama yapılarak suni deprem oluşturulduğunu ve sismik kırılma ölçümleriyle zemin tespiti yapıldığını söyledi. Çalışmaların 12 farklı noktada yürütüldüğünü, ancak 5 noktada yoğunlaşıldığını belirten Dündar, en önemli aşama olan zemin tespitinin ardından istasyonların nerelere kurulacağının netleşeceğini söyledi.

Bursa ve çevresinde meydana gelecek bir depremin anında ölçülmesine imkan sağlayacak olan deprem istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Dündar, muhtemel bir depremin etkilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesine imkan sağlayacak sistemin aynı zamanda ilçenin güvenliği açısından önemli avantajlar sağladığına dikkati çekti.

Mustafa Dündar, kentsel dönüşümle ilgili önemli çalışmalara da zemin oluşturacak olan deprem istasyonlarının ihale aşamasından sonra hızla uygulamaya geçirileceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.