Hava Durumu

Dilek balonuyla yangına davetiye

​Halk arasında ’dilek balonu’, ’uçan fener’ ve ’Çin böceği’ olarak bilinen, düğünlerde, özel günlerde ve kutlamalarda ateşlendikten sonra havaya kontrolsüz biçimde bırakılan dilek fenerleri yangınlara davetiye çıkarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dilek balonuyla yangına davetiye
Bursa'nın İnegöl ilçesinde dün akşam, eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen mezuniyet gecesinde gökyüzüne bırakılan dilek fenerlerinden 3 tanesi tutuşarak evlerin çatılarına düştü. Lisede düzenlenen mezuniyet gecesinin sonunda havai fişeklerle birlikte yakılarak gökyüzüne salınan dilek fenerlerinden ikisi gökyüzünde tutuştu. Yanmaya başlayan dilek fenerleri, iki evin çatısına düştü.

OKUL YÖNETİMİNİN TELAŞI
Çatıların tutuşması ihtimali nedeniyle telaşlanan okul yönetimi, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Dilek fenerlerinin düştüğü evlerin çatılarını kontrol etmek isteyen itfaiye ekipleri, her iki ev sahibinin de İnegöl dışında olması nedeniyle çatıya çıkamadı. Merdivenli araçla çatıya çıkan itfaiye ekipleri, çatıları kontrol etti. Yanarak düşen dilek fenerlerinin çatıları tutuşturmaması, okul yönetimi ve itfaiye ekiplerine rahat bir nefes aldırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.