Hava Durumu

Doktorun yapamadığını öğretmeni yaptı

Adıyaman'da doğuştan bedensel engelli 8 yaşındaki kız, okuma yazma öğretmek için evine gelen öğretmeninin yaptırdığı egzersizler sayesinde yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doktorun yapamadığını öğretmeni yaptı

Örenli Mahallesi'nde yaşayan Zeynep ve İbrahim Arık çiftinin tek çocuğu Filiz Arık, doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Ailesi tarafından birçok doktora götürülen Arık, uygulanan tedavilere rağmen sağlığına kavuşamadı. Boynundan aşağı bedeninin hiçbir uzvunu hareket ettiremeyen ve bu yüzden okula gidemeyen Arık için ailesi okuma yazma öğretmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmen görevlendirmesini istedi.

Öğretmen Ayhan, eğitim vermeye geldiği ilk gün Filiz'in çekyatta uzandığını ve hiçbir tarafını hareket ettiremediğini gördüğünü söyledi. Eğitim vermek için Filiz'in ellerini kullanması gerektiğini, bu nedenle el, kol egzersizlerine başladıklarını belirten Ayhan, "Egzersizlere başladıktan sonra Filiz'in kollarını düz tutabilmesi için tahta ve bezden oluşan bir alet yaptım. Bu aletleri Filiz'in koluna geçirdim. Faydalı olduğunu görünce derslerden sonra egzersizlere ağırlık verdik" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.