Hava Durumu

Duma hayalet şehre döndü

Suriye ordusunun hava destekli ağır silahlarla Duma kentine saldırması sonucu kent ''hayalet şehre'' döndü.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2012 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2012 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Duma hayalet şehre döndü
Suriye Genel Devrim Konseyi Duma medya sorumlusu Ebu Ahmed El Dumani, AA muhabirine, internet üzerinden Şam'ın banliyösü Duma'da geçen hafta yaşanan katliama ilişkin bilgi verdi.

Güvenlik güçlerinin kentte gerçekleştirdikleri operasyonlarda, şehir merkezinde yoğun olarak rastgele açılan ateşte çok sayıda insanın öldüğünü ve yüzlerce kişinin de yaralandığını belirten Dumani, ''Duma'da bir insanlık dramı yaşandı. Kentte açılan yoğun ateşte kuşlar dahi telef oldu. Baskınlar nedeniyle hiç kimse korkudan dışarı çıkamaz oldu'' şeklinde konuştu.

Yaralıların tutuklanma korkusuyla ne özel hastahanelere ne de devlet hastahanelerine götürüldüğünü aktaran Dumani, yaralı hastaların tutuklanıp sorgulanmadan cezaevlerine gönderildiğini, bu nedenle gizli olarak evlerinde tedavi edildiklerini ifade etti.

Açılan tank ateşinde ve atılan roketlerin yerleşim yerine düşmesi sonucu çok sayıda evin hasar gördüğünü ve yandığını belirten Dumani, birçok iş yeri ve dükkanın da kapılarının zırhlı araçlarla kırılarak yağmaladığını öne sürdü.

Dumani, güvenlik güçlerinin kentin caddelerinde bulunan araçların üzerinden tanklarla geçtiğini ve kullanılamaz hale getirdiğini ayrıca kentin yol ve caddelerinin tank paletlerinden dolayı kullanılmaz durumda olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.