Hava Durumu

Duvarı delip döviz bürosunu soydular!

Karaköy'de duvarı delerek girdikleri döviz bürosundan 200 bin TL, 150 bin dolar ve 50 bin Euro çalan 4 hırsız yakalandı. Hırsızların binaya tırmanıp, paraları çalma anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duvarı delip döviz bürosunu soydular!

Olay, Karaköy'de 10 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Bereket Zade Mahallesi Midilli Sokak'ta yer alan döviz bürosunun duvarını delerek içeri giren hırsızlar para kasasını oksijen kaynağıyla açtı. Açtıkları kasadan 200 bin TL, 150 bin dolar ve 50 bin Euro çaldı. Y.B. (24), U.Y. (35), M.G. (28) S.K (25), gözlerine kestirdikleri döviz bürosuna girmek için plan yaptılar. Olaydan bir gün önce hırsızlığı gerçekleştirecekleri döviz bürosuna gelen zanlılar burada saatlerce keşif yaptı. Telefon ve elektrik kablolarını kesmek için inceleyen hırsızlar aynı zamanda güvenlik kameralarının nereleri çektiğine baktı. Keşif yaptıktan bir gün sonra hırsızlığı gerçekleştirmek isteyen zanlılar, akşam saatlerinde döviz bürosuna geldiler. Telefon kablolarını kesen hırsızlar döviz bürosuna bitişik olan binaya girerek zemin katına indi. Buradan duvarı delerek döviz bürosuna giren zanlılar yaklaşık 7 saat kaldıkları işyerinden paraları alarak kayıplara karıştı.

Sabah işyerine gelen döviz bürosunun sahibi, soyulduğunu fark edince polise başvurdu. Hırsızlıkla ilgili soruşturma başlatan polisler, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerden eşkâllerini belirledikleri zanlıları yakalamak için sokak çalışması başlatan Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler Y.B., U.Y. ve M.G.'yi yeni hırsızlık planları yaptıkları esnada Bahçelievler'de bir kahvehanede suçüstü yakaladı. Hırsızlardan S.K.'nın Diyarbakır'da olduğunu öğrenen polisler, Diyarbakır polisi ile ortaklaşa yaptıkları operasyonla zanlıyı yakaladı. Emniyetteki işlemleri biten hırsızlar adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlıların 4'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan hırsızların olay sırasında güvenlik kamerasına yakalandı kları ortaya çıktı. Görüntülerde, zanlılar beyaz bir minibüsle olay yerine geliyor. Maske takan hırsızlar yan binaya tırmanıyor. Ardından döviz bürosuna giren zanlılar burada kasayı açıyor ve paraları torbaya dolduruyor. Yaklaşık 7 saat içeride kalan hırsızlar para dolusu torbayla olay yerinden uzaklaşıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.