Hava Durumu

''e-tapu'' yurt dışına açılıyor

TAKBİS cuygulamasından yurt dışındaki vatandaşların da yararlanması planlanıyor. Uygulama Türk vatandaşlarının yoğun olduğu ülkelerden başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2012 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 ''e-tapu'' yurt dışına açılıyor
Zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlüklerinin kapısındaki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından yurt dışındaki vatandaşların da yararlanması planlanıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Davut Güney, uygulamanın Türkiye'nin her yerinde geçerli olduğunu, vatandaşın ülkenin herhangi bir yerindeki gayrimenkulünü satmak için oradan oraya gitmesine uygulamayla son verdiklerini belirtti.
Uygulamadan yurt dışındaki Türk vatandaşlarının da yararlanması için çalıştıklarını, Dışişleri Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmaların henüz sonuçlanmadığını ancak hızla devam ettiğini anlatan Güney, ''Yurt dışındaki bir vatandaşımız, Türkiye'deki gayrimenkulü için iline, ilçesine gelmek zorunda kalmadan bulunduğu yerden işlemini yaptırabilecek. Uygulamanın altyapısı hazır ama prosedürleri tamamlanmadı. Tamamlandığı takdirde bu işlemler yurt dışından da yaptırılabilecek'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.