Hava Durumu

Elektrikli araçlardan neden mi kira alınıyor?

Elektrikli otomobillerin geliştirilmesi için 4 milyar avronun üzerinde harcama yapan Renault'nun Bursa'da ürettiği Fluence ZE modeli, ayda 83 Euro'luk akü aidatıyla çok tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2012 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2012 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elektrikli araçlardan neden mi kira alınıyor?
280 kiloluk bu akülerin 8-10 bin Euro'ya mal olduğunu belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Kiralamayıp bu fiyatı araca dahil edemezdik, çünkü kolay satılmazdı" dedi.

MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen "Yerli Üretimde Elektrikli Araç" konulu panelde konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Bursa'da ürettikleri Fluence Z.E. modeliyle gurur duyduklarını söyledi. Elektrikli otomobillerin menzilini 182 kilometre olarak ölçtüklerini belirten Aybar, bu araçla ilgili önemli uyarılar da yaptı: "Fluence ZE yüksek ivmeli kalkış yaptığı için sürücüleri kalkış anında dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Hiç güvenlik problemimiz kalmadı. Birçok testler yapıldı. Pilin etrafında ciddi bir koruma var. Yani yüzde 100 güvenliği sağlandı. Ayrıca elektrikli otomobillerde ÖTV sadece yüzde 3'le sınırlı. 2020'de toplam satışların yüzde 10'u kadar elektrikli otomobil satacağımızı umuyoruz. Yani 2020'de dünyada otomotiv sektöründe yüz milyon satış olsa 10 milyon kadar bu otomobillerden olacağını öngörüyoruz. Bütün hesabımızı buna göre yaptık" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.