Hava Durumu

Elon Musk, 100 milyon dolar ödül verecek

İnsalığın fosil yakıt yakma konusundaki ısrarı, dünyanın hızlı bir şekilde ısınmasına neden oluyor. Alınmayan önlemler ve gelişigüzel kullanım anlayışı her geçen gün bu tehlikenin boyutunu artırmaya devam ediyor. Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk'ta, dünya için önemli bu konu adına insiyatif alarak, bir yarışma düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk, 100 milyon dolar ödül verecek

Karbon yakalama teknolojisi için 100 milyon dolar ödül

Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden karbon yakalama teknolojisi ile ilgili bir yarışma duyurdu. Henüz ayrıntıları açıklanmayan yarışmanın detaylarının önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.

Bu yarışma bir şirketin, insan kaynaklı iklim değişikliği oranını azaltmaya yardımcı olmak için bir elementi atmosferden çekip uzaklaştırmaya çalışan ilk karbon yakalama teknolojisi konusunda insanlardan yardım istemesi değil.

2018 yılında X-Prize benzer bir yarışma düzenlemiş ve beş finalist takıma 20 milyon dolarlık büyük ödülden pay vermişti. Ancak 100 milyon dolarlık ödül veren Musk'ın, X-Prize'ın ödülünden beş kat fazla olması şimdiye kadarki en büyük hayırsever yatırımını oluşturacak.

Elbette bu yarışma, atmosferik CO2'yi toplama ve tüketici ürünlerine dönüştürme çabasından çok uzak görünüyor.

Ek olarak bu yarışma konusunun kapsamında, EFPL kısa süre önce yarı ürünler için aracın emisyonlarının yüzde 90'ını sıvı CO2'ye dönüştüren bir yakalama sistemi geliştirmiş, Oxford'daki araştırmacılar onu jet yakıtına dönüştürmenin bir yolunu bulurken diğerleri sera gazını elmasa dönüştürmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.