Hava Durumu

Elon Musk çocuklarıyla gündem oldu!

Elon Musk çocuklarıyla gündeme geldi. Daha önce üç kez nikah masasına oturan Elon Musk, Twitter hesabından sevgilisi Grimes'ın erkek bir bebek dünyaya getirdiğini duyurdu. Altıncı kez baba olan Elon Musk'ın çocukları ve eski eşleri bir kez daha gündeme geldi. Peki, Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk'ın çocukları ve daha önceki eşleriyle ilgili bilgiler...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk çocuklarıyla gündem oldu!

Elon Reeve Musk, bilinen adı ile Elon Musk mühendis ve girişimci. Elon Musk, hem doğum yeri Güney Afrika Cumhuriyeti, hem Kanada, hem de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşıdır. SpaceX'in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal'ın kurucu ortaklarındandır.

Elon Musk, Forbes dergisinin hazırladığı "Dünyanın En Güçlü Kişileri Listesi"nde Aralık 2016'da 21'inci sırada yer aldı.

Elon Musk, ilk yatırımını babasından borç aldığı 28 bin dolarla henüz 24 yaşındayken yaptı. O dönemde basın kuruluşlarının şehir haberleri almak için kullandığı Zip2 adında bir yazılım geliştirdi. Musk, daha sonra bu yazılımı sattı ve 22 milyon dolar kazandı.

Daha sonra bugün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı çevrimiçi ödeme sistemi PayPal'ı kurdu.

Ancak Elon Musk, özellikle son 15 yıldır dikkatini ve yatırımlarını internetten uzaya yönlendirmeye başladı.

Elon Musk 2040'a kadar Mars'ta koloni kurmak istiyor

2001 yılında Mars'ta sera kurarak, sebze-meyve yetiştirilmesini öngören "Mars Vahası" projesini geliştirdi. 2002 yılında da uzay araştırmaları teknolojileri geliştiren SpaceX şirketini kurdu. Burada uzaya gitmek için özel kullanıma açık roketler ve roket motorları geliştiriliyor.

Musk, insanların uzay uçuşlarının maliyetini 10'da birini indirmeyi kendine hedef belirlemiş bir isim. 2011 yılında, 10-20 yıl içerisinde Mart yüzeyine insan taşımacılığına başlamayı umduğunu söylemişti.

Ashlee Vance'ın Türkçe'ye de tercüme dilen Elon Musk biyografisine göre, Güney Afrika doğumlu iş adamı, Mars'ta 2040 yılına kadar 80 bin nüfuslu bir koloni kurmak istiyor.

Musk, Eylül 2016'ta Mars'ta koloni kurma planlarının detaylarını açıkladı. Mars'a insan taşıyacak bu roketin 10 milyar dolara mal olması ve en erken 2024 yılında kalkabilecek duruma gelmesi öngörülüyor.

ELON MUSK'IN ÇOCUKLARI VE ESKİ EŞLERİ

Çocuklar: Nevada Alexander Musk, Damian Musk, Griffin Musk, Xavier Musk, Saxon Musk, Kai Musk Trend

Eş: Talulah Riley (e. 2013-2016), Talulah Riley (e. 2010-2012), Justine Musk (e. 2000-2008)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.