Hava Durumu

Elon Musk'tan inanılmaz açıklama: Giden herkes ölecek

Çılgın iş adamı Elon Musk, son olarak beyin ile bilgisayarı birbirine bağlayan Neuralink projesiyle gündem olmuştu. Musk, şimdi de Mars projesinde yer alanların ölme ihtimalinin yüksek olduğunu; ancak projenin çok ihtişamlı olacağını söyleyerek şaşkınlık yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk'tan inanılmaz açıklama: Giden herkes ölecek

The Independent'ın haberine göre Musk, Mars'ta koloni kurma projesine katılacak kişiler için bunun geri dönüşü olmayan bir yolculuk olduğunu söyledi.

İşte Musk'ın o inanılmaz açıklaması:

"Bunun çok zor ve tehlikeli olacağını vurgulamak istiyorum. Zor bir şey ve korkaklara göre değil. Büyük ihtimalle öleceksiniz, çok zor geçecek. Ancak gerçekleşirse epey ihtişamlı olacak"

Musk'a göre Mars'a ulaşmak temel mesele değil; oraya yerleşmek ve orada hayatta kalabilmek en önemli sorun olacak.

SpaceX şu anda Starship'in Dünya yörüngesine ulaşıp güvenli şekilde dönme yeteneğini test ediyor.

Diğer yandan Elon Musk'ın hayalini kurduğu bir teknoloji gerçeğe dönüşüyor. İnsan beyni ile bilgisayar ortamını tek potada buluşturan Neuralink, belki de insanlık tarihinin seyrini dahi değiştirebilecek bir buluş olacak.

İnsan beyninin dijital ortama aktarılması fikri aslında yeni değil; uzun bir zamandır da bilim insanları bu konuda çeşitli deneyler yaptılar. Ancak Neuralink, bu işin geldiği son nokta olma özelliğine sahip; zira Musk bu kavramı ticari forma getiren bir şirketin başında bulunuyor.

Neuralink, pek çok açıdan insanlık için önemli bir buluş olacak. İşitme cihazına benzeyen bir tasarıma sahip olan ürün, 23 mm çapında ve 8 mm kalınlığında bulunuyor.

Takıldığında 24 saat boyunca bataryası bitmiyor. Takılan her bir cihazın üzerinde 1024 adet elektrot bulunuyor.

Bu elektrotların beyne ulaşan kabloları ise saç telinden dahi ince bir yapıya sahip.

Sıcaklık ölçümü yapabilen bu teknoloji, basınç değerlerini de analiz edebilme yeteneğine sahip.

Telefon, tablet, kulaklık dahil pek çok cihazda bulunan Bluetooth teknolojisi de Neuralink'in kullandığı teknolojilerden biri.

Neuralink teknolojisinin beyin ile bağlantısının sağlanması için cerrahi bir operasyon gerekiyor. Ancak bu operasyon, göz ameliyatları kadar basit ve dakikalar içinde tamamlanabiliyor.

Cihazın takılması sırasında, yani operasyon esnasında anestezi gerekmiyor, yani kişi bilinci açık bir şekilde operasyon sürecini geçiriyor.

Bugüne kadar yapılan testlerin sonucunda herhangi bir enfeksiyon ya da yan etkiye rastlanmadı. Ancak araştırmalar sürüyor.

Cihaz olabildiğince küçük bir yapıda; dolayısıyla uzun ve karmaşık kablolar, büyük sensörler bulunmuyor.

Neuralink, basitçe internete bağlanabilen her türlü elektronik aletin beyin sinyalleri, yani düşünceler ile kontrol edilmesini sağlıyor. Gerçekten müthiş!

Peki Neuralink ne işe yarayacak? Öncelike bu teknolojinin geliştirilmesi, engelli bireyler için umut ışığı olacak; zira fiziksel engele sahip olanlar için yeni ufuklar açılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.