Hava Durumu

Engelli esnafa harç müjdesi

Engelli esnaf çifti iş yerlerinde ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Engelli vatandaşlarımızın iş hayatlarını kolaylaştırmak için çalışma ruhsatı hizmet ücretlerini almayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelli esnafa harç müjdesi
Engelliler Haftası dolayısıyla Yıldırım’da esnaflık yapan Yurdagül ve Nuri Öztürk çiftini işyerlerinde ziyaret eden Başkan Edebali, bütün engellerine rağmen ilçe ekonomisine katkı koyan çifte takdir belgesi verdi. ‘Engelsiz şehir Yıldırım’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde engelleri kaldırmak adına çok sayıda proje üretiyoruz. Bu kapsamda Belediye Meclisimizin mayıs ayı toplantısında engeli yüzde 40 ve üzeri olan vatandaşlarımızın işyerinde kendilerinin bizzat çalışması kaydıyla çalışma ruhsatı işlemlerinde hizmet ücretlerinden muaf tutulması kararı alarak uygulamaya geçirdik. Böylece tüm engellerine rağmen geçimlerini sağlamak için üretimin içerisinde yer alan vatandaşlarımıza katkı sağlamış olduk. Bu konudaki desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

Asıl engelin zihinlerde oluşturulduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin ‘özel’ insanlarına pozitif ayrımcılıkla bakıyor, onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu anlamda da belediyemizin bünyesinde Engelsiz Masamız hizmet veriyor. Yalnızca engelli vatandaşlarımıza hizmet veren masamız vasıtasıyla bu özel insanlarımızın karşılaştığı problemlere hızlı ve kalıcı çözümler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.