Hava Durumu

Erdoğan'dan öğretmenlere '3600 ek gösterge' müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen "81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek" programına katıldı. Burada kürsüye çıkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kürsüden binlerce öğretmene müjde veren Erdoğan, "Öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar sağlıyoruz. Öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2021 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan öğretmenlere '3600 ek gösterge' müjdesi!

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yurt dışında gerek Milli eğitim bakanlığımız, gerekse özel okullarda görev yapan öğretmenlerimize de selamlar gönderiyorum. Öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Görev başında şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Üzerimizde hakkı olan hocalarımızı saygı ve minnetle hatırlıyoruz. 'Bana bir harf öğretenin 40 yıllık kölesi olurum' diyen bir milletin mensubu olarak, öğretmenlerin hakkı ödenmez. Ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına milletine değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye adamış öğretmenlerin hakkı ödenmez.

Göreve geldiğimizde en önemli mesele alt yapı eksikliğini gidermekti, kavuşturduk. Derslik sayısını 343 binden 601 bin seviyesi çıkarttık. 713 bin 625 öğretmenimizin atamasını yaparak okullarımızın kadro ihtiyacını çözdük.

Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki öğretmen dolululuk oranları birbirine yaklaştı. Kadın öğretmen oranımız yüzde 60'ı buldu. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak, her sene başında yaşanan sıkıntıyı giderdik.

Müfredat reformları ile kendi kabiliyetlerine uygun dersler seçme imkanı sunduk. Kat sayı uygulamasını kaldırdık. Tüm bu gayretler ile ülkemizi sadece eğitim alt yapısı olarka değil, içerik olarak da günümüz ile uyumlu çehreye kavuşturduk.

Son 19 yılda bütçede en büyük payı daima eğitime ayırdık. Önümüzdeki dönem için eğitim bütçesini 274 milyar, 385 milyon olarak belirledik. Böylece ülkemizi dünya devler ligine taşıma mücadelemizin odağında eğitimin olduğunu bir kez daha gösterdik. Eğitimde son 19 yılda elde ettiğimiz başarılara yenilerini eklemeyi hedefliyoruz.

Eğitim gibi doğrudan istikbalimizi ilgilendiren bir konuda merkezde insanın olması önemlidir. Üzerimize ne düşüyorsa, yapıyoruz, yapacağız. Öğretmenlerimizin sıkıntınlarını kendi sıkıntımız görerek gereken adımları atıyoruz.

Katma değerden öğretmenlerin de istifade etmesini sağladık. Mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmelere gittik. Göreve başlayan bir öğretmenin maaşı 2002 yılında 470 lirayken, 5100 TL'ye yükseldi. 2002 yılında ek ders ücreti ile beraber 625 lira geçiyordu. Öğretmenlerimizi korumayı gözetmeyi sürdüreceğiz.

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Öğretmenlerimize bazı müjdeler vermek istiyorum. Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize, başta 3600 ek gösterge, sağlayacağımız yeni haklar şimdiden hayırlı olsun.

#Canlı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen "81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek" programına katılıyor https://t.co/71iM7sENU9

-- AA Canlı (@AACanli) November 23, 2021

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.