Hava Durumu

Ermenistan, Azerbaycan'ı hava sahasını ihlal girişimiyle suçladı

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Azerbaycan ordusuna ait insansız hava araçlarıyla (İHA) Ermenistan hava sahasına sızma girişimi önlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise suçlamayı reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ermenistan, Azerbaycan'ı hava sahasını ihlal girişimiyle suçladı

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "29 Temmuz'da Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birlikleri, sınırın Geğarkunik kısmında Ermenistan hava sahasına Azerbaycan ordusuna ait İHA'larla gerçekleştirilen sızma girişimi engellendi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, sabah saatlerinde sınırdaki durum nispeten stabildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise iki İHA ile ilgili bu bilgilerin gerçekle bağdaşmadığı ve bunun düşman tarafından ortaya atılmış bir başka yanlış bilgi olduğu belirtildi.

Azerbaycan ve Ermenistan önceki gün sınırda ateş açıldığını bildirmişti. Ermenistan tarafından üç kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi yaralanmıştı. Azerbaycan tarafından da iki yararlı olduğu bildirilmişti. Daha sonra Azerbaycan Rusya'nın sınırda ateşkes ilan edilmesi teklifini kabul ettiğini duyurmuştu. Taraflar Dağlık Karabağ'daki çatışmaların sona ermesinden sonra Kasım 2020'de de ateşkes imzalamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.