Hava Durumu

Esad'a büyük darbe

Şam'da düzenlenen intihar saldırısında Suriye Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket ile özel temsilci Türkmani'nin öldüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esad'a büyük darbe

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, intihar eylemcisinin Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısı sırasında üzerindeki bombaları patlattığını belirtti.

Suriye devlet televizyonu da intihar saldırısının bakanlar ve ilgili birimlerin toplantısı sırasında olduğunu, Savunma Bakanı Davut Racha, İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar, Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in öldüğünü duyurdu.
Saldırısında Esed'in özel temsilcisi, ülkedeki askeri operasyonları yönetmekle görevli Hasan Türkmani'nin de hayatını kaybettiği bildirildi


Öte yandan İran'a bağlı Arapça yayın yapan El-Alem kanalı ise saldırıda Suriye Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Hişam Bahtiyar'ın yaralandığını öne sürdü.

 

Suriye ordusu: ''İntihar saldırıları bizi yıldıramaz''
Suriye televizyonunda ordu adına yapılan açıklamada, ''Terör saldırıları bizi yıldıramaz. Korkakça yapılan bu saldırıyla teröre karşı daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz'' denildi.
Açıklamada, Suriye rejiminin ülkeyi teröristlerden "temizlemekte" kararlı olduğu vurgulandı.

 

Devlet Başkanlığı'nın etrafına tanklar yığılıyor
Bu arada saldırıdan sonra Devlet Başkanlığı Sarayı'nın etrafına tanklar yığılmaya başlandığı belirtildi.
Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu'nun bu sabah başkentin Meze semtinde bulunan 4. Tümen'e saldırı düzenlediği öğrenildi.

 

Yeni savunma bakanı atandı
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Fehd Casim El Feric'i yeni savunma bakanı olarak atadı.

 

Özgür Suriye Ordusu saldırının sorumluluğunu üstlendi
Özgür Suriye Ordusu, AFP'ye elektronik postayla gönderdiği açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'nun Komutanı'nın Şam'da Ulusal Güvenlik binasını hedef alan ve ''barbarca katliamlardan sorumlu Esed'in çok sayıda sağ kolunun öldüğü operasyonun başarılı olduğunu'' vurguladı.
Açıklamada, "bunun Esed'in, sağ kollarının ve sivil ya da asker olsun rejimin simgelerinin düşürülmesine yönelik büyük operasyonların ilki olduğu ifade edildi.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nu oluşturan muhalif gruplardan Livau'l-İslam'a bağlı Şehitler Timi sözcüsü Ebu Ammar, Şam'daki intihar saldırısını üstlendiklerini açıkladı.

Öte yandan Suriyeli muhalif komutanlardan Riyad El Esad, devlet televizyonunda saldırının bir intihar eylemi olduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kendisine bağlı güçlerin bombayı odaya yerleştirdikten sonra patlattığını ileri sürdü.

Riyad Esad, başkent Şam'da ''büyük savaş''ın başladığını belirterek, ''Şam'ın yüzde 50'si kontrolümüzde. Önümüzdeki saatlerde Suriye ordusuna yönelik operasyonlar düzenleyeceğiz'' ifadesini kullandı.  

 

AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.