Hava Durumu

'Eşini öldüren kişi sigortadan para alamaz'

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, eşini öldüren kişinin ferdi kaza sigortasından para alamayacağını söyledi. Doğan, bunun hayat sigortaları için de geçerli olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Eşini öldüren kişi sigortadan para alamaz'

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde eşi Hakan Aysal'ın 400 bin liralık ferdi kaza sigortası bedelini alabilmek için 7 aylık hamile eşi Semra Aysal'ı kayalıklardan itip öldürdüğü iddiasıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

Yakın bir dostunun kendisine "Adamın sigortadan para almak için eşini kayalıklardan attığına yönelik haberleri takip ediyor musun, sigorta bu durumda para ödüyor mu?" diye sorduğunu belirten Doğan, olayın sigorta açısından iki boyutunun olduğunu söyledi.

"Birincisi, eğer dava sonucunda mahkeme, Hakan Aysal'ı suçsuz bulur ve ölümün düşerek, kazaen olduğuna karar verirse sigorta şirketi, 400 bin lirayı eşe öder" bilgisini veren Doğan, şöyle devam etti:

"Mahkeme suçlu bulur da eşini kasten öldürdüğü hükmüne varırsa ne olacak? Bu durumda iki ayrı görüş ortaya çıkıyor. Birincisi, suçlu olan eş, poliçede varis olarak ismi yer alsa da sigortadan hiçbir şekilde para alamıyor ama ölen Semra Aysal'ın diğer varislerine sigortadan 400 bin lira tazminat ödeniyor.

İkinci görüş ise, poliçede, varis olarak sadece eşin adı yazıyorsa Hakan Aysal, sigortadan tazminat alamadığı gibi başka varislere de ödeme yapılmıyor. Buradan anlaşılacağı üzere, eş suçlu bulunursa hiçbir şart altında sigortadan yararlanamıyor."

Sigorta olsa da geçersiz

Doğan, konuyu araştırırken kafasına bir hususun daha takıldığını belirtti. "Yaşanan bu olayda, ferdi kaza sigortası, ölümden kısa bir süre önce yapılmış ve iddialara göre de sigorta bedeli ölen kişinin kartı üzerinden ödenmiş. Anlaşılan ortada, sigortadan para almak için işlenmiş bir suç var" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Peki, bu durumda sigorta şirketleri nasıl bir yol izliyor diye merak ettim; sordum, soruşturdum. Eğer sigorta poliçesi, ölen kişiden habersiz yaptırılmışsa, aynı şekilde ödemeler de habersiz yapılmışsa ve ortada da böyle mahkemelik bir durum varsa o sigorta bir işe yaramıyor, yani sigortadan tazminat ödenmiyor.

Tabii, varisler sigortadan tazminat talebinde bulunabilirler, bu durumda olay hukuka yansıyor ve mahkemenin vereceği karara göre sigorta şirketi hareket ediyor. Yeri gelmişken belirteyim; merak edenler varsa, bu yazdıklarım sadece ferdi kaza sigortası için değil, hayat sigortaları için de geçerli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.