Hava Durumu

Faruk Çelik'ten Bursa'da bomba açıklamalar

Seçimlerin ardından hafta sonu tatili için Bursa’ya gelen Bakan Faruk Çelik, Bursa Hakimiyet’e yaptığı açıklamada Çankaya yarışında AK Parti içinde aday sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2014 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2014 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Faruk Çelik'ten Bursa'da bomba açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı seçimi ufukta belirdi . Gül ile Erdoğan arasında adaylık krizi yaşanacağı iddialarını Bakan Faruk Çelik şöyle yanıtladı; Sayın Erdoğan ve Sayın Gül iki deneyimli siyaset adamı. Yıllara dayanan kadim dostlukları var. Birlikte yürüyecekleridir”   

Seçim bölgesi Şanlıurfa ve Bursa’daki yerel seçimleri değerlendiren Bakan Çelik, Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye başkanlığının yanı sıra daha önce 1 olan ilçe belediye başkanlığını da 10’a çıkardıklarını, Bursa’da da büyük başarı elde edildiğini” söyledi.

Urfa’daki yoğun seçim çalışmalarının ardından memleketi Bursa’ya dönen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gündemi değerlendirdi. AK Parti’nin Türkiye genelinde son derece başarılı bir netice elde ettiğinin altını çizen Bakan Çelik, “Şanlıurfa’da büyükşehir belediye başkanlığının yanı sıra daha önce 1 olan ilçe belediye başkanlığını da 10’a çıkardık. Türkiye genelinde elde edilen yüzde 46’lık başarını çok önemli… Seçim öncesi yaşanan atmosfere rağmen milletin AK Parti’ye olan güveni artarak devam etti” dedi.

‘BİZE NASİP OLDU’

12 yıllık geçmişi olan bir partinin gösterdiği bu başarının Cumhuriyet tarihinde hiç kimseye nasip olmadığı kaydeden Çelik, “Seçim öncesi yapılanlar ve sonrasında bazı çevrelerin beklentilerine halk en iyi cevabı 30 Mart’ta sandıkta vermiştir. Halkımızın istikrardan yana koyduğu tavır sandığa yansımış ve sonuçta yüzde 46’lık bir başarı ortaya çıkmıştır. Bu sonuç Türkiye’nin eski kayıp yıllarına dönmeyeceği anlamına geliyor. Türkiye’nin istikrarsızlaşmasından medet umanlar oldu.  Böyle bir atmosferde Türkiye emin adımlarla yoluna devam etmeye karar verdi” şeklinde konuştu.

‘BİR SORUN YAŞANMAZ’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Faruk Çelik: “Bu konu için daha vakit var şu anda yerel seçimlerin değerlendirmesi devam ediyor. Bir yanda da cumhurbaşkanlığı seçimleri için değerlendirme yapılıyor. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül iki deneyimli siyaset adamı. Ayrıca yıllara dayanan kadim bir dostlukları var. Birinin görüşüne bir diğeri saygı duyarak birlikte yürüyeceklerdir.  Ben bu konuda tereddüt taşımıyorum.  Bir sorun olacağını da düşünmüyorum” şeklinde konuştu. (Erhan Cem ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.