Hava Durumu

Fed 'mali destek' mesajı verdi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önceki akşam yayımlanan toplantı tutanaklarında koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine karşı ilave mali desteğin sağlanmaması halinde toparlanma hızının tehlikeye girebileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2020 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fed 'mali destek' mesajı verdi

Mali desteklerin devam etmesi yönünde Fed'den gelen güçlü mesajlar, piyasalarda bu yöndeki beklentileri tekrar canlandırırken, ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı açıklamalarla pozitif havayı destekledi.

Dolar yükseldi

Salgının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan destek paketine yönelik müzakereleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek seçime kadar durduran Trump, önceki gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Temsilciler Meclisi ve Senato, Hava Yolu Maaş Bordro Desteği için 25 milyar dolar ve küçük işletmelere yönelik Maaş Koruma Programı için 135 milyar doları hemen onaylamalı" dedi. Ayrıca Donald Trump, ülkedeki vatandaşlara yönelik 1200 dolarlık doğrudan ödeme yapılmasına ilişkin tek başına bir tasarıyı da imzalamaya hazır olduğunu kaydetti. Öte yandan dolar/TL jeopolitik endişelerle dün 7.94'ü aşarak yeni zirveye yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.