Hava Durumu

"Fed ortalama yüzde 2 enflasyon hedefleyecek"

Fed Başkanı Jerome Powell Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşmada Fed'in para politikasına yönelik yeni yaklaşımını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Fed ortalama yüzde 2 enflasyon hedefleyecek"

Jackson Hole sempozyumunda konuşan Fed Başkanı Powell, bankanın hedefinin ortalama yüzde 2 enflasyon olduğunu ancak hedefi geçmesine izin verilebileceğini söyledi.

Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefi ile tutarlı seviyelerin üzerine çıkması durumunda Fed'in "harekete geçmekten çekinmeyeceğini" söyledi ve "geniş ve kapsayıcı" istihdama önem verileceğini vurguladı.

Powell, son politika değişikliğinin, daha düşük tahmin edilen ekonomik büyümenin yanı sıra sürekli düşük faiz ve enflasyon oranı da dahil olmak üzere ülke ekonomisindeki "temel değişikliklerden" kaynaklandığını açıkladı.

Powell, uzun vadeli büyüme oranına ilişkin değerlendirmelerin ve faiz oranlarının, kısmen nüfus artışı nedeniyle dünya genelinde düştüğünü söyledi.

"Fed'in bu nedenle ekonomik krizde ekonomiyi desteklemek için daha az alanı var." diyen Powell, krizin ardından, bir süredir görülen en iyi işgücü piyasasının geliştiğini ancak güçlü enflasyonu tetiklemediğini belirtti.

Powell, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin enflasyonu beklenenden daha fazla düşürmüş olabileceğini söyledi ve ekledi, "Sürekli olarak düşük enflasyon bir 'endişe kaynağıdır'.

Ekonomi için ciddi bir riske ve her zamankinden daha düşük enflasyon beklentilerinin 'ters döngüsüne' neden olabilir. Bu, bir düşüş döneminde faiz oranlarının düşürülmesi için daha az alan sağlayacaktır."

Enflasyon beklentilerinin ters döngüye girmesinin üstesinden gelmenin çok zor olabileceğini belirten Powell, Fed'in bunu engellemek istediğini belirtti.

Powell, ateş gücünün tükenme riskine karşı koymak için tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını ve geçmişte olduğu gibi güçlü bir iş piyasasının enflasyonda bir artış olmadan sürdürülebileceğini ifade etti.

Powell ayrıca Fed'in tüm Amerikalılar için mümkün olduğu kadar güçlü bir işgücü piyasası ve zaman içinde istikrarlı bir enflasyon oluşturmaya odaklanacağını ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.