Hava Durumu

FIFA U20 fırsatını çok iyi kullanmalıyız

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan FIFA U20 Dünya Kupası’na katılımın üst düzey olmasını beklediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FIFA U20 fırsatını çok iyi kullanmalıyız

21 Haziran tarihinde Kayseri ve İstanbul'da oynanacak karşılaşmalar ile resmen başlayacak olan ve toplam 9 maçın Bursa’da oynanacağı FIFA U20 Dünya Kupası’nın tanıtım toplantıları sürüyor. Bursa Atatürk Stadyumu’nda yapılan toplantıya Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve iş adamlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“MEDYA ORDUSU TAKİP EDECEK”

23 Haziran Pazar günü Yeni Zelanda-Özbekistan arasında oynanacak karşılaşma ile Bursalı futbol severler ile buluşacak olan turnuvanın önemine değinen Vali Harput, "Bu müsabakalara 24 ülkeden 600 televizyon kanalı, 190 ülkede canlı yayın ile yayın olacak. Bu çok büyük bir hadisedir. 600 civarında da gazeteci gelecek. Bir ülkenin, bir şehrin tanıtımında medyanın ne kadar önemli bir rol üstlendiğini biliyoruz. Bu kadar büyük medya ordusunun şehrimizi ve ülkemizi dünya üzerinde tanıtma fırsatını yakalamışken, bunu çok iyi kullanalım istiyoruz" dedi.

“KATILIMIN ÜST DÜZEY OLMASINI ARZU EDİYORUZ”

Barcelona’nın dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi’nin bu turnuvadan çıktığına dikkat çeken Harput, “Fenerbahçeli Salih de bu grupta ve belki dünya yıldızıdır. Burada futbol şöleni var. Futbola ve spora gönül veren herkesin bu muhteşem şöleni kaçırmaması ve böyle bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi kazanım olacaktır. Bir taraftan olimpiyat istiyorsunuz, bir taraftan statları dolduramıyorsunuz. Bu iş nasıl olacak? Karşıdaki adam bu soruyu sormakta haklı. 2020 olimpiyatlarına iddialı bir şekilde hazırlık yapılırken, Türkiye'nin 7 ilinde yapılacak olan bu müsabakalara Türk halkının büyük bir ilgi göstermesi beklentidir. Bu müsabakalara katılımın üst düzey olmasını arzu ediyoruz ve bekliyoruz. 50 bin biletin bir bölümünü bakanlık, bir bölümünü Bursa olarak bizim 25 bin bileti de satın alıp, gelme imkanı olmayan kesimlere dağıtarak onlarında bu fırsatı kaçırmamalarını sağlayacağız. Bursa bir şeye inanırsa yapar ve başarır. Biz bu işe inanıyoruz” diye konuştu.

“FUTBOL DÜNYANIN GÜNDEMİNDE”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Futbol şuanda dünyanın gündeminde. Dünyanın neresine giderseniz gidin, futbol izleniyor. Gündemdeki yerini de her zaman koruyor. Şehrin tanıtımı açısından en önemli avantajlardan biri. Ben buradaki Glasgow Rangers maçından 40 gün sonra Lübnan’a gittim. Otel lobisinde Bursaspor-Glasgow Rangers maçının tekrar yayınlandığı gördüm. Bu maçlar bu kadar önemseniyor ve defalarca izleniyor. Bursa bu anlamda çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da, “Bursa’nın bu organizasyonun altından alnının akıyla kalkacağını söyledi.

FIFA U20 Dünya Kupası’nın Bursa’da oynanacak olan müsabakalarının programları şöyle:

23 Haziran Pazar 18.00 Yeni Zelanda-Özbekistan
23 Haziran Pazar 21.00 Uruguay-Hırvatistan
26 Haziran Çarşamba 18.00 Yeni Zelanda-Uruguay
26 Haziran Çarşamba 21.00 Hırvatistan-Özbekistan
29 Haziran Cumartesi 21.00 Mısır-İngiltere
29 Haziran Cumartesi 18.00 Hırvatistan-Yeni Zelanda

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.