Hava Durumu

Floyd'un otopsi raporu ortaya çıktı!

ABD'nin son dönemde karşılaştığı en büyük protesto gösterileri devam ederken Minneapolis'te George Floyd'un otopsi raporunun detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Otopsi raporu sonuçlarına göre Floyd, "boynuna yapılan baskıya bağlı sebeplerle" nefes alamadığı için yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Floyd'un otopsi raporu ortaya çıktı!

Floyd'un ailesi tarafından yaptırılan ve basına açıklanan özel otopsi raporunda, Floyd'un "sürekli baskı sonucu nefessiz kalarak (asfiksasyon)"hayatını kaybettiği sonucuna varıldığı bilgisi paylaşıldı.

Raporda, Floyd'un boynuna ve sırtına yapılan baskı sonucu oksijensiz kaldığı ve beynine giden kan dolaşımının engellenerek olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedildi.

Otopsiyi gerçekleştiren New York Adlı Tıp Kurumu eski otopsi uzmanı Dr. Michael Biden, CNN'e, "Ölüme neden olabilecek başka bir sağlık sorunu yok. Bu nedenle polisin 'konuşabiliyorsan, nefes alıyorsun' yanlış yaklaşımı doğru değil." değerlendirmesinde bulundu.

Floyd'ın ölümü hakkında yapılan ilk açıklamada, olay günü ambulansla hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Hennepin İlçesi Sağlık Denetçisi tarafından gerçekleştirilen ve bölge savcısı tarafından Derek Chauvin hakkında mahkemeye sunulan suçlama dilekçesinde yer alan resmi otopsi raporunda da "Travmatik asfiksi veya boğulma teşhisini desteklemek için hiçbir fiziksel bulgu bulunamadığı" şeklinde ifadeler yer almıştı.

RESMİ RAPORDAN ÇOK FARKLI

ABD medyasına açıklama yapan Crump, "George Floyd'un otopsi sonuçları, onun hava almaya ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Nefes alamıyordu ve Floyd ailesi ile birlikte ben de Amerikan halkına sesleniyorum: Hep birlikte adalet için nefes alalım. Hep birlikte barış için nefes alalım. Ülkemizi iyileştirmek için nefes alalım. George için nefes alalım" ifadesini kullandı.

Geçen hafta Hennepin'de yapılan resmi otopsi raporunda Floyd'un ölüm sebebi olarak, "Polisin baskısı, kötü sağlığı ve vücudundaki toksik maddeler" gösterilmişti.

GEORGE FLOYD GÖSTERİLERİNİN SON SAATLERİNDE NELER OLDU?

- ABD'nin farklı bölgelerine yayılan gösteriler zaman zaman çatışmaya döndü. Özellikle sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde polis biber gazı, ses bombası gibi silahlar kullandı. Bazı bölgelerde askeri helikopter devriye gezdi.
- ABD genelinde en az 40 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken Washington DC de dahil olmak üzere 24 eyalette Ulusal Muhafızlar aktif hale getirildi.
- ABD Başkanı Donald Trump, valilerin Ulusal Muhafızları aktif hale getirmemesi durumunda askeri gücü kullanacağını açıkladı. Normalde federal askerlerin iç siyasete ve iç karışıklığa müdahale etmesi yasak fakat eğer Trump, yasadaki bir açığı kullanabilirse bunu gerçekleştirebilir.
- Trump, Washington'daki St. John's Kilisesi'nde fotoğraf çektirmek için henüz sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı bir saatte barışçıl eylem yapan göstericilerin üzerine biber gazı sıktırarak kalabalığı dağıttı.
- Philadelphia'da polis, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere karşı biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Fakat güvenlik güçlerinin silahlı beyaz ırkçı bir gruba karşı benzer bir müdahalede bulunmaması tepki çekti.
- New York'un popüler alışveriş noktalarından 5. Cadde'de çok sayıda yağma olayı rapor edilirken, New York'ta önceki gün yerel saatle 23:00'te başlayan sokağa çıkma yasağı olayların alevlenmesiyle saat 20:00'ye çekildi.

George Floyd'un ölümü

ABD'li siyahi George Floyd'un geçen hafta polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede ve dünya genelinde protestolara neden oldu.

Dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te gözaltına alınan Floyd, Derek Chauvin adlı polisin diziyle uzun süre ensesine basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmış ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmaları yeniden alevlenmişti.

Minneapolis'te başlayan protestolar sonucun Minnesota'da acil durum ilan edilirken, diğer şehirlere de sıçrayan gösterileri kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızlar göreve çağrılmıştı.

Cuma günü Floyd'un ölümü nedeniyle gözaltına alınan eski polis Derek Chauvin, "üçüncü dereceden adam öldürmek" suçlamasıyla 8 Haziranda ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.