Hava Durumu

Fuhuş operasyonuna 11 tutuklama

Antalya'da polisin 23 ev ve 2 otelde yaptığı fuhuş operasyonunda gözaltına alınan şebekenin 17 üyesinden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fuhuş operasyonuna 11 tutuklama

Merkez ilçe Konyaaltı'nda çeşitli evlerde fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro görevlileri, Ukrayna, Moldova, Rusya, Türkmenistan ve Gürcistan'dan temizlik işçisi olarak çalıştırılacağı söylenerek getirilen kadınların fuhuşa zorlandığı bilgisine ulaştı. 23 ev ile 2 otele yapılan operasyonda, şebeke lideri olduğu ileri sürülen İ.D (46), yardımcıları T.K. (33) ve V.S. (32) ile birlikte L.O. (31), S.Ö. (30), Y.A. (38), İ.T. (39), Z.D. (33), E.Ö. (43), A.K. (53), C.İ. (25), M.A. (39), Z.A. (52) ve E.A. (34), 'fuhuşa yer temin etmek', 'fuhuşa aracılık etmek' suçundan, M.İ. (29) ile eşi F.Y. (23) ve M.V. (29) ise 'hürriyetten yoksun bırakma' ile 'insan ticareti' suçlarından gözaltına alındı.

Şüphelilerin Liman Mahallesi ve Hurma Mahallesi'nde hep aynı emlakçıdan kiralanan evlere yerleştirilen yabancı uyruklu kadınları zengin müşterilere özel araçlarla fuhuş yapmak ve özel partilere katılmak amacıyla gönderdiği, örgütün elinden kaçmaya çalışan kadınlara işkence yaptıkları ortaya çıktı. Şebekenin, Türkmenistanlı M.İ. ile eşi F.Y. ve M.V. aracılığıyla internet üzerinden ve yurtdışındaki akrabaları aracılığıyla Türkiye'ye çalışmak için gelmek isteyen kadınları temizlik işi yapmak üzere getirdiği, ardından pasaportlarına el koyarak fuhuşa zorladığı saptandı.

Yabancı uyruklu 22 kadın, ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'ne yerleştirildi. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 17 şüpheliden şebeke lideri İ.D ile Türkmenistanlı M.İ. ile eşi F.Y. ve M.V.'nin aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Şebeke üyesi olduğu iddia edilen 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.