Hava Durumu

Futbol dünyasında yolsuzluk depremi

İsviçre, üst düzey FIFA yetkililerinin, yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanması için düğmeye bastı. ABD'nin talebi üzerine harekete geçen İsviçre polisinin şu ana kadar altı yetkiliyi tutukladığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Futbol dünyasında yolsuzluk depremi
New York Times'ın haberine göre, ABD'de başlatıldığı belirtilen soruşturma kapsamında suçlanan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) yetkililerinin bu ülkeye iade edilmesi istenecek.

FIFA yetkililerine yöneltilen suçlamalar içinde "rüşvet, para aklama, şantaj ve elektronik dolandırıcılık" olduğu belirtildi. İsviçre Adalet Bakanlığı, FIFA yetkililerine ABD bankaları aracılığıyla yapıldığı öne sürülen ödemelerin 100 milyon dolardan fazla olduğunun iddia edildiğini açıkladı.

FIFA yetkililerinin yıllık toplantı için geldikleri Zürih'te kaldıkları otele baskın düzenleyen sivil kıyafetli İsviçreli polislerin tutukladığı kişilerden birinin Kosta Rikalı Eduardo Li olduğu belirtildi.

İDDİANAMEDEKİ İSİMLER

Gazete, iddianamede 10'dan fazla yetkilinin yer almasının beklendiğini bildirdi. New York Times, bu kişiler içinde FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb'in de olduğunu belirtti. Webb, CONCACAF ve Cayman Adaları Futbol Federasyonu başkanlığı görevlerini de yürütüyor.

Soruşturma kapsamında suçlanan isimler arasında FIFA'nın eski başkan yardımcılarından Jack Warner ile Uruguaylı Eugenio Figueredo da bulunuyor.

New York Times, soruşturmanın büyük oranda CONCACAF (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu) bölgesini ilgilendirdiğini belirtti.

Yolsuzluk operasyonu, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Cuma günü üst üste beşinci dönemde de koltuğunu korumak için yarışacağı seçimlerden önce gerçekleşti. Her ne kadar New York Times, söz konusu operasyonun hedefinin Blatter olmadığını belirtse de; bu gelişmeler tecrübeli spor adamının kariyerini de tehlikeye attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.