Hava Durumu

Futbol Panorama: Bireysel kalite fark yaratıyor

Küme düşme yarışının şampiyonluk hesabından daha çetrefilli olduğu ligimizde kaliteli ayakların tek başlarına olsalar bile 3 puan için önemli bir koz olduğunu bir kez daha gördüğümüz bu haftada Bursa'nın son 3.5 sezonda yitirmeye başladığı "zorlu deplasman" hüviyetine değindik.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Futbol Panorama: Bireysel kalite fark yaratıyor

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI

Bu sezon ligimizde takım kalitelerinin birbirlerine yakın olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak bu kaliteyi düşük kalibredeki takımların güçlenmesi olarak değil de üst klasmandaki takımların güç kaybetmesi şeklinde açıklayabiliriz. Ligimiz bu sezon iyice çorba kıvamında. İzleyenler açısından zevkli ve herkesin herkesi yenebildiği bir yarış haline geldi. Hal böyle olunca da 90 dakika içerisinde bireysel yetenekleri ile sonuca giden kaliteli ayakları olan takımlar maçlarda fark yaratıyor. Yani ligimizde taktik ve oyun anlayışı değil çoğu maçta bireysel ayaklar öne çıkıyor. Y.Malatyaspor'dan Guilherme, Fenerbahçe'de Valbuena ve Kasımpaşa'da Trezeguet, Galatasaray'da Onyekuru bu hafta takımlarını adeta tek başına 3 puana ulaştırdı.

48 MAÇTA SADECE 20 GALİBİYET

Buradan Bursaspor'a sıçrama yaparsak Yeşil Beyazlılar'da Kasımpaşa maçında eksik olan buydu. Bireysel kalite. Aslında son 2 sezondur ön alandan Bursaspor'un çektiği sıkıntılardan biri bu. Bir diğer sıkıntı da itiraf etmek lazım ki yeni stadyumla birlikte ortadan kalkan iç saha kuvveti. Taraftarların ve hatta camianın da yeni stadyuma alışamadığı bir gerçek. Tabii bunun birçok sebebi var. Yeşil Beyazlılar Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 2015-2016 yılından beri oynadığı 48 lig maçında yalnızca 20 kez galip geldi. Yani yarısından fazlasını kazanamadı. Rakip takımlar için zorlu, kaotik ve 1 puanın iyi olarak değerlendirildiği özlenen Bursa deplasmanının bir an önce geri dönmesi dileğiyle.

ŞAMPİYONLUK HEYECANI KALMAYABİLİR

Ligin 1/3'lük kısmından az fazlasını geride bırakmamıza rağmen bir öncesi sezonlara nazaran küme düşme hattından çok çetrefilli ve karmaşık bir hal var. Puan tablosunda 17.takımla 11. takım arasında sadece 3 puan fark var. Ligde son 8 takım arasında bulunan ekipler içerisinde sadece Kayserispor ve Bursaspor'un teknik direktör değiştirmediğini de hatırlatalım. Aslında zirve yarışında da alışılmadık bir durum var. M. Başakşehir Bu sezon artık sessiz sedasız değil bağıra çağıra 6. şampiyon takım olma yolunda ilerliyor. Turuncu Lacivertliler, şimdiden F.Bahçe'ye 14, Trabzon'a 11, Beşiktaş'a 9 ve G.Saray'a 4 puan fark attı. Aralık ayının ortalarında oynanacak Başakşehir-G.Saray maçında olası bir Başakşehir galibiyeti skoru ligin ikinci yarısı için şampiyonluk yarışını heyecansız bir hale sokabilir. Yine benden söylemesi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.