Hava Durumu

G noktası gerçekten var mı?

G noktası, kadınların orgazm olmasını sağlayan zevk bölgesine deniliyor. Ancak bazı uzmanlar, bilinenin aksine G noktası diye bir yerin olmadığını iddia ediyor. G noktası, Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg tarafından keşfedilse de doktorlar süper bir orgazm yaşatacak küçük ve hassas bir bölgenin varlığından şüpheli. Görünen o ki G noktasının varlığına dair kanıtlar yetersiz.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
G noktası gerçekten var mı?

70 yıllık araştırmanın ardından erkeklerin neden G noktasını bulamadıkları ortaya çıkmış olabilir. Öyle bir bölge yok! Doktorlar küçük, hassas ve güçlü bir orgazm sağlayacak bir bölgenin olmadığını savunuyor.

G noktası Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg tarafından 1950'lerde ortaya atılan ve cinsel istek uyandıran bir bölge olarak tanımladı. Ancak 17 genç kadının üzerinde yapılan bir araştırma böyle bir noktanın olmadığını ve cinsel uyarının tüm bölgeye eşit olarak yayıldığını ortaya çıkardı.

International Urogynaecology dergisinde yayımlanan araştırmada İstanbullu ekip, G noktasının varlığı hakkındaki kanıtların zayıf, yetersiz ve sınırlı olduğunu belirtti.

Dr. Gräfenberg'in ortaya attığı G noktası terimi, 1980'lerde Amerika'da oldukça meşhur oldu ve seks oyuncaklarına ilham verdi.

G noktası hakkında uzun zamandır araştırmalar yapılıyor. Öyle ki, G noktasına dair ilk kanıt 8 yıl önce 83 yaşındaki bir kadın üzerinde yapılan deneyde ortaya çıktı. Bu araştırmanın yayımlanmasının ardından G noktası estetiği ameliyatı keşfedildi ve kadınlara daha iyi bir orgazm deneyimi sözü verdi.

Ayrıca G noktası terapistleri de gittikçe popülerleşmeye başladı. Michigan State Üniversitesi'nden Devan Stahl, cinsel terapistlerin plasebo etkisi dışında bir işe yaradıklarına dair kanıt olmadığını söylüyor.

Şimdiye kadar yapılan araştırmalarda tek bir cinsel istek uyandıran noktanın varlığına dair kanıt bulunamadı.

G noktasına dair başka bir araştırma yürüten New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi'nden Barry Komisaruk, "Bu durum bir asansörün veya lambanın düğmesine basmak gibi değil. Tek bir düğme yok" diyor.

Peki tüm bunların ardından, G noktası gerçekten var mı yoksa sadece bir para kazanma yöntemi mi? Görünen o ki tıp dünyası bu konu hakkında fikir ayrılığına devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.