Hava Durumu

Galatasaray Diagne'yi Göztepe'ye önerdi

Yeni sezon transfer hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılı takımda kiralıktan dönen Mbaye Diagne'nin geleceği merak konusu oldu. Galatasaray'ın Süper Lig ekibiyle yaptığı görüşme ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2020 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray Diagne'yi Göztepe'ye önerdi

Bu sezon özellikle pandemi dönüşü sonrası yaşadığı kayıplarla zirve yarışında büyük kayıplar yaşayan Galatasaray ligi 56 puanla 6. sırada tamamlayabilmişti. Hal böyle olunca önümüzdeki sezona yenilenmiş bir kadro ile başlamak için kolları sıvayan sarı-kırmızılılar transfer girişimlerine başlamış, birçok isimle temaslarını sıklaştırmıştı.

Takıma gelecek isimlerin yanı sıra halihazırda kadroda bulunan ve farklı takımlarda kiralık olarak forma giyen isimler için de harekete geçen kurmaylar, Yuto Nagatomo ve Mariano ile yollarını ayırmıştı. Bu isimlerden biri olan ve geçtiğimiz sezonu Belçika ekiplerinden Club Brugge'de geçiren Senegalli golcü Diagne için de flaş gelişmeler yaşanıyor.

Yeni Asır'ın haberine göre; Galatasaray 1.5 sezon önce 13 milyon Euro karşılığında Kasımpaşa'dan aldığı ancak gerek oyunu, gerekse sorunlu davranışlarıyla bekleneni veremeyen Mbaye Diagne'yi Göztepe'ye önerdi.

Disiplinsiz tavırları sebebiyle geçen sezon gittiği Brugge'de kadro dışı kalan ve yaklaşık 8 aydır futboldan uzak olan Senegalli için İstanbul ekibi Göztepe'ye ilginç bir teklifte bulundu.

Sarı-kırmızılılar Galatasaray'dan yıllık 2.35 milyon Euro kazanan Diagne için Göztepe'ye, "Bu paranın yarısını biz ödeyelim, yarısını da siz ödeyin. Diagne'yi size bir yıllığına kiralayalım" dedi.

Jerome'yi gönderen, Wilczek'te ise hayal kırıklığı yaşadığı için iyi bir golcü arayan Göztepe yönetimi ise ihtiyaç olmasına rağmen Diagne'nin transferini istemedi.

Sarı-kırmızılılar geçen sezon 3 milyon 350 bin Euro kiralama bedeliyle Club Brugge'a giden ve orada da kadro dışı bırakılan oyuncu için, "Sorunlu futbolcu istemiyoruz. Hem 2.3 milyon Euro'nun yarı ücreti bile çok fazla. Biz bu paralara oyuncu almayız" diyerek İstanbul temsilcisini geri çevirdi.

Yaşanan bu gelişmenin yanı sıra, alınan son bilgilere göre, Süper Lig'in yeni takımı Erzurumspor Kulübü, Mbaye Diagne konusunda bilgi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.