Hava Durumu

Galatasaray maçında ofansif gücümüzü kullanacağız

Sarı Kırmızılı takımla oynayacakları maçın önemine değinen Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, “Beraberliğe değil galibiyet için İstanbul’a gidiyoruz. Baskı altında olacağız ama çok umutluyuz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2014 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2014 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray maçında ofansif gücümüzü kullanacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçı ve gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Öncelikle Eskişehirspor maçını değerlendiren Alman çalıştırıcı, “Baktığınız zaman kırmızı karttan sonra mücadele eden arkadaşlarımız 10 kişiyle taktiksel olarak iyi maç çıkardılar. Hak ettiğimiz puanı alamadık. Nedenleri de belli. Bunlar futbolda var olan olaylar. Bu hayal kırıklığından daha kuvvetli çıkmak önemli. Futbol hatalar oyunu. Saha içerisinde olan herkes bu hataları yapabilir. Eskişehirspor müsabakasında iki durumdan rahatsız olduk. Medya bu konuda yeterince yorumunu yapmıştır. Bu yorumlara da katılıyorum” dedi.

TAKIM OYUNU OYNUYORUZ

Galatasaray’ı iyi analiz ettiklerini belirten Daum, şunları söyledi: “Puan alma adına ve ligde belirli bir konuma gelme adına önemli. Analizi yaptığımızda ortaya şu çıkıyor, Galatasaray farklı sistemlerde farklı oyuncularla oynamış. Biz de futbolcularımızı buna göre hazırlayacağız. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Galatasaray’da bireysel yetenekli futbolcular var. Biz takım oyununu iyi oynuyoruz. Bunu çok iyi derecede sahaya yansıtan bir takımız. Bizde de bireysel yetenekli ve klas oyuncularımız var”.

FAZLA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Kadroda fazla değişiklik olmayacak diye Christoph Daum, “Kadro içindeki denge tam olarak yerine gelmedi. Rotasyon düşünüldüğünde futbolcuların belirli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Galatasaray maçında kadroda çok fazla değişkenlik bekleyemeyiz. Umarım Kazım kadroya dönecektir. Onun haricinde çok fazla değişiklik olmayacak. Şu anda oynayan futbolcular gerçekten birbirlerini tamamlayan futbolcularımız” dedi.

BASKI OLACAKTIR

Tecrübeli teknik adam, sahaya üç puan için çıkacaklarını belirterek, “Galatasaray maçına baktığımızda ofansif gücümüzü kullanacağımız kesin. Biz İstanbul’a galibiyet için gidiyoruz. 1 puan almaya gitmiyoruz. Böyle müsabakalarda inanılmaz bir baskı hakemlerin üzerinde olabiliyor. Galatasaray maçına umutlu bakıyoruz ve bekliyoruz. O maçta nerede olduğumuzu göreceğiz. Yukarıya çıkmak istiyoruz. Zor müsabaka ama kesinlikle puanları almak istediğimizi belirteyim” şeklinde konuştu.

Galatasaray bizi umursamayabilir

Futbolcularına güvendiğini söyleyen Daum, “Biz her zaman limitimizi zorlayıp onun üzerine çıkmalıyız. Bunu yaptığımız zaman sahada kesinlikle görünecektir. Ben futbolcularıma tamamen güveniyorum. Bunu yapabileceklerine kesinlikle inanıyorum. Biz Galatasaray maçına ümitli gidiyoruz. Bursaspor formasını taşıyan futbolcu sorumluluk altına girer ve İstanbul takımlarına karşı neler yapacağını sahada gösterecektir. Galatasaray bizi rakip olarak umursamayabilir. Bizi pek fazla umursamadığı zaman avantajlar ortaya çıkabilir. Orada başarılı olacağımızdan ümitliyiz” ifadelerini kullandı.

Sercan ve Volkan’ın önünde Oğuz Han var

“Ferhat’ın yokluğunda Volkan ya da Sercan görev alabilir mi?” şeklindeki soruya Daum, “Doğru bir tespit. Olabilir tabii. Ama Oğuz Han bizimle idmanlara daha fazla katıldığı için birkaç adım önde. Ozan Tufan alternatifimiz var. Joker bir futbolcu. Benim orada bir şey aklıma gelecektir. Emin olun” yanıtını verdi. 

Barış YALIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.