Hava Durumu

Gaz ve elektriğe zam olacak mı?

Maliyet artışını vatandaşa, sanayiciye yansıtmamak için çalıştıklarını belirten Bakan Yıldız, `Biraz daha süremiz var. Ay sonunda bu değerlendirmeleri yapacağız` dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2013 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gaz ve elektriğe zam olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doların 2,0`dan 2,10`a çıkmasının yaklaşık 4 milyar dolarlık maliyet artışı getirdiğini, bunun çok ciddi bir rakam olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu`nu kabulünün ardından gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Kurdaki artışa paralel olarak elektrik ve doğalgazda fiyat artışı olup olmayacağına yönelik soruya karşılık Yıldız, “Onun için biraz daha süremiz var. Ay sonunda bu değerlendirmeleri yapacağız“ ifadelerini kullandı.

`HAZIRLIKLARI YAPTIK`

Meteorolojik verilerin bu haftanın daha da soğuk geçeceğini gösterdiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: “Hazırlıkları yaptık. Özellikle doğalgazın hem elektrik tüketiminde hem de meskenlerde kullanılmasıyla alakalı hazırlıklarımızı yaptık. Ancak borularla, LNG`yle geliyor. Önceki hafta LNG tankeri 2 gün yanaşamamıştı fırtınadan dolayı. Bu tür aksaklılar olabiliyor. Borulama sistemlerinde, kompresör sistemlerinde sıkıntılar olabiliyor. Bu yalnızca ülkemizden değil, aynı zamanda Rusya`nın doğalgaz boru hattı yaklaşık 4 bin kilometreden geliyor. Ümit ediyoruz ki oralarda bir aksaklık olmaz.“

ÇOK CİDDİ BİR RAKAM

Döviz fiyatlarının enerji maliyetini de etkilediğine dikkati çeken Bakan Yıldız, her döviz hareketlenmesinin, fiyatların yükselmesinin, olumsuz bir haber olduğunun altını çizdi. Bunları sanayiciye, tüccara, vatandaşa yansıtmamak için çaba gösterdiklerini dile getiren Yıldız, “Doların 2,0`dan 2,10`a çıkması bizde yaklaşık 4 milyar dolarlık maliyet artışı getiriyor, bu, çok ciddi bir rakam“ diye konuştu.

`DOLAR OLUMSUZ BİR NOKTADA`

Dolarda 2,09`un olumsuz bir nokta olduğunu anlatan Yıldız, “Maliyetlerimiz olumsuz yönde etkilenmektedir. Ama önemli olan bunları vatandaşlarımıza sirayet ettirmeden, kendi içinde dengeleyici bir yapıyı kuruyor olmaktır, bizim de çaba ve gayretlerimiz budur. İnşallah çalışmalarımızı bu hafta nihayetlendireceğiz“ dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.