Hava Durumu

‘Gazeteciler cesur olun’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, medya patronlarının çalışan gazetecilerin haklarını tam olarak ve zamanında vermediğini belirterek bu durumu eleştirdi. Arınç, dernekleri cesur olmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 03:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 03:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
‘Gazeteciler cesur olun’
İki günlük bir program için Bursa'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü'nün açılışını yaptı. Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 92. kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen açılışta gazetecilik mesleğinin sıkıntılarına değindi. 2008 yılında kaldırılan gazetecilerin yıpranma hakkını yeniden değerlendirmeye aldıklarını belirten Arınç, basın sektöründe çalışanların birçok sorun yaşadığının farkında olduğunu anlattı. Arınç, medya patronlarının çalışan gazetecilerin haklarını tam olarak ve zamanında vermediğini belirterek bu durumu eleştirdi. Basın kuruluşları ve derneklerin cesur davranarak bu konuları dile getirmesini isteyen Arınç, gazetecilerin yıpranma hakkının tekrar geri verilmesiyle ilgili de çalışma yapıldığını söyledi.

KARARLI OLUN ÇAĞRISI

Gazete patronlarının sendikalaşmayı engellediğini ifade eden Arınç, "Her gün kapının önüne konulma endişesi içinde çalışıyorlar. Haklarını çalıştıranlardan düzenli alamıyorlar. Bir kısmının 6-7 aylık alacakları var, haftalıkla çalışanlar var. Ey cemiyetler, dernekler arkadaşlarınızın bu haklarını da dile getirin. Çalıştıklarının ücretlerini patronlar zamanında ödesinler. Bu meslek zor ve yıpratıcı ama hava kadar su kadar da önemlidir. Basın mensuplarının hak ettikleri ücretlerini gününü geçirmeden kendilerine ödesinler" diye konuştu.

SORUNLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da Anadolu basınının gelişmeye devam ettiğini dile getirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karakaya, yerel ve bölgesel toplantılarla gazetecilik mesleği ile ilgili sorunların belirlenip çözümü için çalıştıklarını vurguladı. Arınç daha sonra Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nün açılışını yaptı.

Rabia DENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.