Hava Durumu

Geleceğin polislerinden büyük başarı!

Bursa Polis Koleji'nin iki öğrencisi, ''yanık izlerini geçiren krem'' yapmak için proje çalışması başlattı. Havacıva otu ve değişik ürünler kullanarak hazırlanan kremden, ilk denemelerde olumlu sonuç elde edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Geleceğin polislerinden büyük başarı!
Bursa Polis Koleji'nde öğrenim gören Kerem Yıldırım ile hazırladıkları kremin tanıtımını ''Bursa Bilim Şenliği''ndeki stantlarında yapan Behram Çelen, piyasada bulunan yanık kremlerinin sadece ağrıyı geçirmesi nedeniyle arkadaşıyla izleri de geçiren bir krem yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu nedenle araştırma yapmaya başladıklarını belirten Çelen, ''Havacıva ve diğer maddelerle ilgili yayınlanan bilimsel araştırmaları inceledik. Yanık izlerinin iyileşmesi için yaranın oksijenle temas etmemesi gerektiğini gördük. Böyle bir özelliği bulunan bal mumunu kullanmaya karar verdik. Yaptığımız incelemeler sonunda havacıva otunun yanık yaralarını iyileştirebileceği fikri oluştu. Ardından da kremi yapmak için çalışmalara başladık'' diye konuştu.

Çelen, daha sonra kremi yaptıklarını dile getirerek, şunları aktardı:

''Kremi yaptıktan sonra da etkisini ölçmek için kişiler üzerinde denemeye başladık. İlk olarak Kerem arkadaşımızın eline kaynar su dökülen birinci dereceden akrabasının üzerinde denedik. 5 gün sonunda elinde herhangi bir iz kalmadı. Daha sonra 50 yaşında bir komşumuz aynı şekilde yaralandı. 7 gün boyunca kremi kullandı ve onun da elinde herhangi bir iz kalmadı. En önemli deneyimiz ise Asude isimli küçük bir üzerinde oldu. Yüzü oldukça yanmıştı. Hemen bizim kremimizle müdahale ettik. Bir hafta sonra gördük ki hem tamamen iyileşti hem de hiçbir iz kalmadı. Tüm bu sürecin fotoğrafları elimizde bulunuyor.''

''Patentini almak için başvurumuzu yapacağız''

Kremin etkisini göstermesi için olayın ardından bir saat içinde kullanmak gerektiğini anlatan Çelen, şöyle devam etti:

''Patentini almak için çeşitli denekler üzerinde bunu test etmemiz gerekiyor. Bu nedenle başka kişiler üzerinde de denemeye devam edeceğiz. Yaralının iyileşmesini aşama aşama fotoğraflıyoruz. Ayrıca raporlarını da alıyoruz. En son olarak da kremin klinik deneyini yaptıracağız ve bu raporlar ve fotoğraflarla birlikte patentini almak için başvurumuzu yapacağız. Patentimizi aldıktan sonra da ürünümüzü piyasaya süreceğiz.''

Bursa Polis Koleji Müdürü Durukan

Bursa Polis Koleji Müdürü Cenk Durukan da öğrencilerini her zaman bilimsel bir şeyler üretme konusunda desteklediklerini belirterek, ''İstiyoruz ki öğrencilerimiz bir şeyler üretip, insanlarımıza hizmette bulunsunlar, ülkemize bilimsel olarak da katkı da bulunsunlar. Zaten bu konuda kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Bu iki öğrencimiz de bir krem ürettiler. Patentinin alınması bazı gerekli çalışmalar yapılıyor'' ifadelerini kullandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.