Hava Durumu

Gelir dağılımındaki makası daraltacağız

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'deki bütün bölgelerinin eşit ve adil bir şekilde ekonomik büyümeden yararlanmasını hedeflediklerini belirterek, "Bölgesel gelişim ve kalkınmaya yeni yaklaşım modelleri getireceğiz. Gelir dağılımındaki makası daraltacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2012 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2012 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gelir dağılımındaki makası daraltacağız

Bursalı sanayicilerle Almira Otel'de düzenen programda konuşan Ceylan, Türkiye'nin siyasi istikrar ve güven ortamının etkisiyle hızlı bir ekonomik büyüme sürecine girdiğini söyledi. 2002-2008 yılları arasında arasında toplam ekonomi büyümenin 5,9 seviyelerinde olduğuna dikkat çeken Ceylan, 2010 yılını yüzde 8,9, 2011 yılını da yüzde 8,5 büyüme oranlarıyla kapattıklarını hatırlattı. Ekonomik büyümenin bütün bölgelerle adil şekilde olmasını istediklerini vurgulayan Ceylan, "Her kesimin eşit ve adil bir şekilde bu büyümeden yararlanmasını istiyoruz. Genel prensibimiz ve yaklaşımımız budur. Dolayısıyla bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarını azaltmak, milli gelirin dağılımının adil ve eşit olmasını arzu ediyoruz. Milli gelirin dağılımındaki makasın giderek daraltılması, mümkün olduğunda eşitlenmesini istiyoruz. Bu konudaki yaklaşımımız butün coğrafi kesimlerin bu kalkınma sürecine eşit bir şekilde dahil edilmesine yöneliktir" diye konuştu

"KALKINMA AJANSLARI EMEKLEME DÖNEMİNDE"

Bu kalkınma sürecinde elde edilecek nimetlerden bütün toplum kesimlerinin istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Ceylan şöyle devam etti:
"Politikalarımızı düzenliyoruz. Bölgesel gelişim ve kalkınmaya yönelik yeni bir yaklaşım modeli getireceğiz. Yeni projeler üretiliyor. Kalkınma Bakanlığı kuruldu. Anadolu'da kalkınmayı yerele yaymak üzere bölgesel gelişme politikalarındaki yapısal dönüşüm sürecinin en önemli unsurlarından olan 26 kalkınma ajansı kuruldu. Gerçekten bölgesel kalkınma alanında kalkınma ajansları önemli rol üstleniyor. Bine yakın uzman çalışıyor. Kalkınma ajansları emekleme dönemi yaşıyorlar. Gelecekte kendilerini ispat edecekler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.