Hava Durumu

Gintsburg: Koronavirüs aşısı yaptıranlar kan plazması donörü olabilir

Dünyanın tescil edilen ilk Kovid-19 aşısı Sputnik V'yi geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nün Direktörü Aleksandr Gintsburg, aşı olan bireylerin kan plazması donörü olabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gintsburg: Koronavirüs aşısı yaptıranlar kan plazması donörü olabilir

Gintsburg, "Elbette aşı olan kişiler kan plazması donörü olabilir ancak öncesinde antikor sayısının belirlenmesi gerekir. Zira bilindiği gibi antikorlar zamanla azalıyor" dedi.

Bu arada Gintsburg, dün yaklaşık 770 bin doz Sputnik V aşısının toplu aşılama çalışmaları için kullanıma sunulduğunu söyledi. Aynı miktarda aşının ise Rusya Federal Sağlık Denetleme Servisi'nde (Roszdravnadzor) izin belgelerinin alınması için depoda bekletildiğini kaydeden Gintsburg, bu aşıların henüz tamamen kontrol edilmediğinin altını çizdi.

Gintsburg, Sputnik V testlerinde elde edilen sonuçların gönüllü alımını durdurmak için yeterli olduğunu da kaydederek "Aşının planlanan verimlilik göstergelerine ulaşıldı ve artık değişiklik beklenmiyor" diye ekledi.

Gintsburg, aşı olanların yüzde 85'inde bir yan etkiye rastlanmadığını, geriye kalan kısımda da enjeksiyon bölgesinde kızarıklık ve hafif baş ağrısı görüldüğünü ifade etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.