Hava Durumu

Google Chrome'dan erişebilirlik ayarlarına yeni özellik!

Google'ın popüler Chrome tarayıcısı, geliştiricilerin web sitelerini renk körlüğü ve bulanık görme gibi farklı görsel eksikliklere göre ayarlamasına yardımcı olmak için yeni bir araç başlattı. Chrome için geliştirici araçları üzerinde çalışan bir Google çalışanı olan Mathias Bynes, web sitenizi çeşitli özellikler için nasıl test edebileceğinizi gösteren bir demo videosunu tweetledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Chrome'dan erişebilirlik ayarlarına yeni özellik!

Sistem nasıl çalışır?

Geliştiriciler bu yeni aracı Diğer araçlar>Geliştirici araçları>Oluşturma>Görme engelli yolundan giderek bulabilir ve görme sorunu yaşayan kişilerin web siteleri nasıl gördüğünü görebilirler. Ardından, bu eksiklikleri olan kişiler için siteyi doğru bir şekilde oluşturmak için kodda değişiklik yapabilirler.

Mozilla erken davrandı

2018'de Mozilla, geliştiricilerin sitelerini erişilebilirlik için test etmelerine izin vermek adına Firefox 61'de erişilebilirlik denetleme aracını tanıttı. Geçen yıl, Firefox 70'e kontrast denetleyicisi ve renk görme eksikliği simülatörü gibi yeni araçlar eklendi.

Sitelerin neredeyse hiçbiri erişebilirlik için uygun değil

Geçtiğimiz Kasım ayında, web sitelerini daha erişilebilir hale getirmek için araçlar sağlayan Accessibe sitesi, çalıştığı 10 milyon web sayfasının yüzde 98'inden fazlasının Wide Web Consortium'un Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri'ne uymadığını belirten bir çalışma yayınladı.

Chrome'un yeni aracı, web sitelerinin karşılaştığı her erişilebilirlik sorununa bir çözüm olmasa da, doğru yönde atılmış bir adım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.