Hava Durumu

Göster gücünü Timsahım!

Süper Lig hedefinden uzaklaşan Bursaspor bu akşam prestij maçlarından bir yenisini daha oynayacak. Yeşil Beyazlılar deplasmanda son haftaların formsuz takımı Samsunspor'a konuk olacak. İki takım arasındaki maç saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma BeIN Sports Max1 ve TRT Spor'dan yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2021 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2021 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Göster gücünü Timsahım!

HAFTANIN KAPANIŞ MAÇI

TFF. 1. Lig'de play-off ümitleri yok denecek kadar azalan Bursaspor 31'inci haftanın kapanış maçında bu akşam ilk iki sıra için mücadelesini sürdüren Samsunspor'a konuk olacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak. Kadir Sağlam'ın düdük çalacağı mücadele BeIN Sports Max 1 ve TRT Spor'dan naklen ekranlara gelecek. İki takım arasında 1965'te başlayan ve 56 yıla ulaşan rekabette gülen tarafın kim olacağı büyük merak konusu.

PRESTİJ MAÇINA ÇIKACAK

Mustafa Er yönetimindeki Bursaspor ligin ilkyarısında 3-0 yenerek büyük sükse yaptığı rakibi karşısında çıkacağı prestij maçını da kazanmak istiyor.

Bursaspor gibi son maçlarda yaşadığı puan kayıplarıyla sıkıntılı günler yaşayan Samsunspor yaralarını sarma amacında. Genç ağılıklı kadrosuyla sahaya çıkacak Yeşil Beyazlılar bu maçı da kazanarak hafta içinde iç sahada elde edilen Bandırmaspor galibiyetini daha anlamlı bir hale getirmenin planlarını yapıyor.

MUSTAFA ER'DEN YARI DALYA

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er Samsunspor maçıyla birlikte teknik direktörlük kariyerinde 50. maçına çıkacak. Yarı dalya diyecek genç teknik adam geride kalan 49 maçta 20 galibiyet, 19 yenilgi aldı. 41 yaşındaki çalıştırıcı takımının başında çıktığı 10 maçtan da eşitlikle ayrıldı. Mustafa Er 49 maçlık teknik direktörlük serüveninde bu sezon 1.48, toplamda da 1,43 puan ortalaması tutturdu.

TİMSAH'TA ÜÇ EKSİK İSİM VAR!

Bursaspor'da Samsunspor maçı öncesi üç sakat futbolcu bulunuyor. Sezon başında sakatlanan ve rehabilite antrenmanları yapan Vefa Temel'in yanı sıra geçen gün ayağından ameliyat olan Cüneyt Köz ile Altay maçında çapraz bağları kopan İsmail Çokçalış Karadeniz temsilcisine karşı forma giyemeyecek.

SEZONUN İLK MAÇINI KAYBETTİ

2009-2010 sezonunda Bursaspor'la şampiyonluğa ulaşan Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam eski takımına karşı bugün 14'üncü kez sahaya rakip olarak çıkacak. Ertuğrul Sağlam çalıştırdığı takımlarla Bursaspor'a karşı 6 kez galibiyet elde eder-ken, 4 maçı kaybetti. Sağlam yönetimindeki Samsunspor sezonun ilk yarısında Bursa'da oynanan maçta 3-0 yenilmişti.

5 İSİM SINIRDA

Bursaspor'da Samsunspor maçı öncesi 5 isim kart sınırında bulunuyor. Yeşil Beyazlılar'da Onur Atasayar, Ramazan Keskin, Tuğbey Akgün, Ozan İsmail Koç ve Kerem Şen zorlu mücadele kart görmeleri halinde ligin 32'nci haftasında İstanbulspor'la oynanacak maçta forma giyemeyecek.

SANTRFOR KİM OLACAK?

Bursaspor'da Samsunspor maçında ofans hattının nasıl oluşturulacağı büyük merak konusu. Son haftalarda büyük düşüş yaşayan Batuhan Kör Bandırmaspor maçına oyuna sonradan girmiş, ardından da tekrar kulübeye çekilmişti. Batuhan Kör'un bu karşılaşmada kadro yapıp yapmayacağı merak konusu. Bandırmaspor maçında oyuna sonradan girerek son 9 dakika içinde attığı 2 golle galibiyeti getiren Eren Güler Samsunspor maçında ilk 11'de başlarsa bu sezon ligde ikinci kez ilk 11 yapmanın sevinci yaşayacak. Teknik direktör Mustafa Er'in bu mevki için elinde bulunan bir diğer isim Berat Altındiş. Mustafa Er yaş ortalaması 19 olan 3 golcüsü arasında tercihini yapacak.

SON GALİBİYET ŞENOL GÜNEŞ'LE

Bursaspor'la Samsunspor birbirlerine 1965'ten bu yana rakip oluyor. İki takım bugüne kadar 68 kez karşı karşıya geldi. Bursaspor bu maçların 27'sini kazandı, 22'sini kaybetti. Yeşil Beyaz-lılar deplasmanda bugüne kadar 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Bursaspor rakibiyle deplasmandaki son maçını 2014-15 sezonunda oynamış ve Şenol Güneş yönetimindeki takım mücadeleyi 3-2 kazanmıştı.

SAMSUN'DA ÜÇ OYUNCU KADRO DIŞI

Bursaspor maçı öncesi Samsunspor'da kriz çıktı. Son haftalarda aldığı sonuçlarla ikinci sıradaki yerini Adana Demirspor'a kaptıran Kırmızı Beyazlılar'da da üç futbolcu kadro dışı bırakıldı. Geçen sezon Bursaspor'da forma giyen Keremcan Akyüz'ün yanı sıra Burak Çalık ve Caner Arıcı sezon sonuna kadar kadro dışı kaldı.

DÜDÜK KADİR SAĞLAM'DA

Bursaspor'la Samsunspor arsındaki maçta Ankara bölgesi hakemi Kadir Sağlam düdük çalacak. Yeşil Beyazlılar Sağlam yönetiminde oynadığı iki maçtan birer galibiyet ve yenilgi çıkardı. Samsunspor da Kadir Sağlam'ın yönettiği 2 maçtan galibiyet elde edemedi.

BURSASPOR

Canberk Yurdakul
Ozan İsmail Koç
Taha Altıkardeş
Aykut Akgün
Onur Atasayar
Burak Altıparmak
Emirhan Aydoğan
Özer Hurmacı
Berat Altındiş
Burak Kapacak
Eren Güler
Teknik Direktör:
Mustafa Er

SAMSUNSPOR
Nurullah Aslan
Erkam Reşmen
Veli Çetin
Yalçın Kılınç
Brice Dja Djedje
Oğuz Gürbulak
Vukan Savicevic
Jugurtha Hamroun
Gökhan Karadeniz
Yasin Öztekin
Mathias Coureur
Teknik Direktör:
Ertuğrul Sağlam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.