Hava Durumu

Gururu olduğu okulu tarafından ödüllendirildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Antalya Eşit Ağırlık 1'incisi ve Türkiye 23'üncüsü olarak, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'ne yerleştirilen Nisa Erdal (18), mezun olduğu İTÜ Eta Vakfı Doğa Koleji Antalya Doğa Okulları'nı ziyaret etti. Okul, başarılı öğrencisini ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gururu olduğu okulu tarafından ödüllendirildi

Antalya'da 4 yıl önce Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye 1'incisi olan Nisa Erdal, bu kez de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) eşit ağırlıkta Antalya 1'incisi ve Türkiye 23'üncüsü oldu. Başarılı öğrenciyi birçok kurum ve kuruluş tebrik ederken, mezun olduğu okulunu ziyaret eden Nisa Erdal, burada da ödüllendirildi.

İTÜ Eta Vakfı Doğa Koleji Antalya Doğa Okulları'nın yönetim kadrosu ve öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Nisa Erdal, hediyesini Okul Müdürü Nadire Öksüz'ün elinden aldı.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde ekonomi bölümünü okuyarak, ülkeye faydalı birey olmayı hedeflediğini söyleyen Nisa Erdal, "Mezun olduğum Özel Antalya Bilim Doğa Anadolu Lisesi, köklü bir geleneğe, çok başarılı ve tecrübeli bir öğretmen kadrosuna sahip. Sınav bilinci ve çalışma disiplini kazanmamda okulum ve öğretmenlerim çok etkili oldu. Daha önce de pek çok derece yapan öğrencinin yetiştiği bir okulda okuyup, bu deneyimden beslenmek benim için büyük bir avantajdı. Okulumun bundan sonraki yıllarda da bu başarısını İTÜ çatısı altında devam ettireceğine eminim" dedi.

Sınava çalışırken derece hedeflediğini de sözlerine ekleyen Nisa Erdal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başarının anahtarı planlı ve düzenli çalışmadır. Bu yüzden sonucumu görünce emeklerimin karşılığını aldığımı hissettim. Benden sonra gelenlere tavsiyem, kendinizi tanıyın. Eksikliklerini görün ve onlara yoğunlaşın. Tabi ki de size uyan bir çalışma sistemi üzerinde yoğunlaşın. Sınav stresinden uzaklaşın. Çünkü sınav, hem bilgileri özümsemekten, hem de sınav esnasında bu bilgileri pratiğe dökmekten oluşuyor. Hedefimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bana destek olan tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ederim."

Okul Müdürü Nadire Öksüz ise proje temelli lise eğitim programı ile öğrencilerin bilimsel, sosyal gelişimlerini destekleyerek onların bütünsel gelişimini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Müdür Öksüz, "Her öğrencimizin zorunlu olarak sosyal sorumluluk projelerine katarak, çevresine ve topluma katkı sağlamasını ve bu şekilde lise eğitimlerini tamamlamalarını amaçlıyoruz. 9'uncu sınıftan bu yana birlikte olduğumuz öğrencimiz Nisa Erdal'ın başarısı hepimizin gurur kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.