Hava Durumu

Hafta sonu planı yapanlar dikkat

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hafta sonu planı yapanlar dikkat

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bu hafta sonundan itibaren artarak önümüzdeki hafta boyunca iç ve batı bölgelerimizde hissedilir derecede olmak üzere normallerinin 4 ila 8, doğu bölgelerimizde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 34 DERECEYİ GÖRECEK

Önümüzdeki hafta beklenilen en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara’da 35, İstanbul’da 34, İzmir’de 36, Antalya ve Manisa’da 37, Adana ve Diyarbakır’da 38, Şanlıurfa ve Aydın’da 40 derece civarında olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının Haziran ayı sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenildiğinden yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10 ila 16 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin (gölgede bulunulmalı, güneş altında ağır işler ve spor yapılmamalı, ince açık renkli ve bol elbiseler giyilmeli, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı ve bol su tüketilmeli) alınması gerekmektedir.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerinden itibaren Van'ın doğusu ile Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden itibaren Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Ağrı, Bitlis, Van ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinde Van'ın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batısı ile yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.