Hava Durumu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde patlama

Hatay'ın İskenderun ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada patlama meydana geldi. Teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken, diğerinin kaçtığı iddia edildi. Teröristlerin kullandığı otomobil ise terkedilmiş olarak bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin aranan diğer teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurarak "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2020 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2020 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hatay'ın İskenderun ilçesinde patlama

Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşanırken, araçtaki patlama sonucu 1 polis yaralandı.

Olay, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan 2 terörist le polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı. Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

BAKAN SOYLU: İKİ TERÖRİST DE ELDE

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada "Aferin kahramanlarımıza . İkisi de elde Hikayesini anlatacağız" diyerek aranan diğer teöristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

BAŞKAN ŞENTOP: TÜRKİYE TERÖRE VE YANDAŞLARINA ASLA GEÇİT VERMEYECEKTİR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye teröre ve yandaşlarına asla geçit vermeyecektir" dedi.

TBMM Başkanı Şentop Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay İskenderun'da teşebbüs edilen hain saldırı kahraman polisimizin dikkatiyle bertaraf edildi. İskenderun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye teröre ve yandaşlarına asla geçit vermeyecektir" ifadesini kullandı.

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." denildi.

HATAY'DA JANDARMA UYGULAMA NOKTASINA SİLAHLI SALDIRI: 1 ASKER YARALI

Edinilen bilgiye göre, Payas ilçesinde jandarma uygulama noktasına kimlikleri belirlenemeyen şüpheliler silahlı saldırı düzenledi. Uygulama noktasında görevli askerlerin karşılık vermesi ile yaşanan sıcak çatışmada 1 astsubay yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin İskenderun ilçesine doğru kaçtıkları öğrenildi.

CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

DHA muhabiri Ufuk Aktuğ patlamaya ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Bölgede 1 kişinin daha arandığı söyleniyor. Canlı bombanın kendisini patlatmasından sonra araçlar ve çevredeki camlarda hasar meydana geldi. Herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. 20:30 sıralarında hareketlilik yaşandı. İskenderun'un Hac meydanında ekip otosuna yapılan silahlı saldırının ardından Fener'de kendisini patlattı. Canlı bombanın kendisini patlattığı bölgede diğer teröristin de bölgede olabileceği tahmin ediliyor ve geniş çaplı arama yapılıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.