Hava Durumu

Hayvanlar için koronavirüs aşısı yaptılar

Rusya, kedi, köpek, tilki ve vizonlar için corona virüsü aşısı geliştirildiğini duyurdu. İlk olark 17.000 doz aşı üretildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayvanlar için koronavirüs aşısı yaptılar

Rusya, uluslararası kamuoyunu şaşkına çeviren bir açıklama yaptı...

Reuters haber ajansının paylaştığı haberde Rusya Tarım ve Hayvancılık Denetleme Kurumu (Rosselkhoznadzor), ülkenin hayvanlar için corona virüsü aşısı geliştirildiğini duyurdu.

İlk olarak bir iddia şeklinde Mart ayının sonunda "1 Nisan şakası" ile birlikte gündeme gelen "hayvanlar için corona virüsü aşısı"nın gerçek olduğu duyuruldu.

Rosselkhoznadzor'un yaptığı açıklamada ilk sevkiyatta 17.000 corona virüsü aşısının üretildiği belirtilirken, Carnivac-Cov isimli aşının kedi, köpek, tilki ve vizonlarda Covid-19'a karşı antikor oluşturduğu aktarıldı. Aşının özellikle Almanya, Yunanistan, Polonya, Avusturya, Kazakistan, Tacikistan, Malezya, Tayland, Güney Kore, Lübnan, İran ve Arjantin'deki şirketlerin ilgisini çektiği belirtildi.

One of the worries with continued transmission of the novel coronavirus is that it will be able to pass between humans and animals, potentially bringing about more mutations which could lead to a deadlier or more infectious strand, or one on which our current array of vaccines for humans do not work.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.