Hava Durumu

HDP'liler ile HÜDAPAR'lılar çatıştı... 2 ölü

Şırnak'ın İdil ilçesinde seçim çalışması yapan HDP'liler ile HÜDAPAR'lılar arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP'liler ile HÜDAPAR'lılar çatıştı... 2 ölü
İdil ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve İpekyolu üzerindeki Kozluca Köyü'ne bugün öğle saatlerinde HDP İdil ilçe örgütü yöneticileri seçim propagandası yapmaya gitti. İddiaya göre, Hüda-Par taraftarları, HDP'li grubu köye almak istemeyince olay çıktı.

HDP'lilerin propaganda yapamadan köyden ayrılmasının ardından bu kez köydeki HDP ve Hüda- Par taraftarları arasında çıkan kavga, silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı çatışmada Hüda-Par'lı gruptan 38 yaşında Abdülcelal Talayhan ile 34 yaşındaki Mehmet Şerif Şimşek ağır yaralandı. 6 kişinin yaralandığı iddia edildi.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI"

Talayhan ve Şimşek, ağır yaralı kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Hüda-Par'lılar ölüm haberini alınca hastaneye akın etti. Hüda-Par'lı grup, HDP'liler aleyhine slogan atarken, çatışmanın çıktığı Kozluca Köyü'nde geniş güvenlik önlemi alındı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.