Hava Durumu

Hemşireden doktora gasp

Arkadaşlık yaptığı doktora zorla 70 bin liralık senet imzalatıp, 500 lirasını ve kredi kartlarını gasp etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2013 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2013 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hemşireden doktora gasp

Adana'da bir süre arkadaşlık yaptığı doktora zorla 70 bin liralık senet imzalatıp, 500 lirasını ve kredi kartlarını 4 arkadaşına gasp ettirdiği iddia edilen hemşire ve arkadaşları hakkında 32'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki özel bir tıp merkezinde çalışan doktor 50 yaşındaki S.S., 23 Şubat 2013'de Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede, hemşire arkadaşı 25 yaşındaki M.M. ile onun 4 erkek arkadaşının kendisini silahla tehdit edip 500 lirası, kimlik ve kredi kartlarının gasp edildiğini ileri sürdü. Şüphelilerin ayrıca kendisine 70 bin liralık bir senet imzalattıklarını iddia eden S.S. şikayetçi oldu. Doktor S.S. şikayetinde şöyle dedi:

"Bir süre birlikte olduk. Sonra benden yararlanmak istediğini anlayınca uzaklaştım. Uzaklaşınca da hamile olduğunu ve çocuğun benden olduğunu söyledi. Ben kendimden emin olduğum için kabul etmedim. 'Çocuktan kurtulmama yardımcı ol' deyince hastane masraflarını karşıladım. Ancak sonraki günlerde beni tehdit etmeye devam etti. Sonra da paramı alarak senet imzalattı."

Doktorun şikayeti üzerine çalışma yapan polis, hemşire M.M. ile erkek arkadaşları 33 yaşındaki E.D., 34 yaşındaki M.T. ve 32 yaşındaki T.O.D.'yi yakaladı. Şüphelilerden 35 yaşındaki S.Y.'nin de aranmasına devam edildiği bildirildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HEMŞİRE DE DOKTORU SUÇLADI

Hemşire M.M. de savunmasında doktoru suçladı. Diğer şüphelileri azmettirmediği gibi hiçbirini de tanımadığını ileri süren hemşire M.M., "Doktor ile aynı tıp merkezinde çalışırken tanıştık. Sonra da arkadaş olduk. Kendisinden hamile kaldım. İlk önce doğurmamı istedi. Fakat daha sonra 5'inci ayda bana düzenlemiş olduğu bir komplo ile çocuğumu öldürdü. Ben konuyla ilgili kendisinden şikayetçi oldum. Hakkında dava açtım" diye konuştu. Şikayetini geri çekmesi için doktorun kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri süren M.M., şunları söyledi:

"Ölümle tehdit edince şikayetten vazgeçtim. 'Kendi isteğimle çocuğumu aldırdım' diye ifade vermemi istedi. Kabul etmediğim için benden intikam almak istiyor. Ben kendisine açtığım 500 bin liralık tazminat davasından vazgeçtim. 70 bin liralık senetle mi uğraşacağım. Kaldı ki senet nasıl bir şeydir, görsem ne olduğunu bilmem. Diğer şüphelileri ise hiç tanımıyorum. Asıl suçlu doktorun kendisidir."

DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamede hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, hemşire ile 4 arkadaşı hakkında 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 32'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Hemşire M.M.'nin suçladığı Dr. S.S. hakkındaki soruşturma da devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.