Hava Durumu

Hepimiz fahişeyiz

Faslı eskort Ruby’yle reşit olmadığı dönemde para karşılığı cinsel ilişkiye girmek ve yetkilerini kötüye kullanmaktan 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Silvio Berlusconi’ye destek olmak amacıyla, “Hepimiz fahişeyiz” temalı bir eylem düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hepimiz fahişeyiz

Roma’daki eyleme katılan, çapkın siyasetçinin kendisinden 40 yaş küçük nişanlısı Francesca Pascale, “Berlusconi’nin tek suçu, kadınlara düşkünlüğü” dedi.

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’ye yakınlığıyla bilinen İl Foglio gazetesinin genel yayın yönetmeni Giuliano Ferrara, deneyimli siyasetçiye verilen cezayı protesto etmek için bir eylem düzenledi. Farnese Meydanı’nda yaklaşık 400 kişinin katıldığı eylemde, Ruby lakaplı Kerime El Mahruk’un fahişe olmadığı ve Berlusconi’yle cinsel ilişkiye girmediğine atıfta bulunularak, “Hepimiz fahişeyiz. Bağnaz adalete hayır” sesleri yükseldi. Konuşmaların yapıldığı sahneye ise Berlusconi’nin, hırsızlık suçundan tutulduğu karakoldan Ruby’nin serbest bırakılmasını sağlamak için “O, Hüsnü Mübarek’in yeğenidir” sözlerine gönderme yapmak amacıyla Hüsnü Mübarek’in fotoğrafının olduğu bir afiş de kondu. Kendisi katılması da Berlusconi’nin bir maketi de sahnede yerini alırken, katılımcılara, “Hepimiz fahişeyiz” yazılı bluzlar satıldı.

Protestonun bir parçası olarak dudağına kırmızı ruj sürdükten sonra bir konuşma yapan Ferrara, “Sadece evine akşam yemeğine davet ettiği kızlarla hoş vakit geçiren Berlusconi’ye verilen bu ceza kabul edilemez. Ona karşı Taliban yöntemleri kullanıldı” dedi. Berlusconi’nin bir aziz olmadığını dile getiren Ferrara, “Ancak evliliği kötü gidiyordu ve kendine başka arkadaşlar edinme çabasındaydı” diye yakın dostu Berlusconi’yi savundu.

“RUBY DE BEN DE FAHİŞE DEĞİLİZ”

Protestoya katılan isimlerden birisi de, Berluconi’nin geçen yıl nişanlandığını açıkladığı Francesca Pascale idi. Gazetecilerin yoğun ilgisine maruz kalan Pascale sorular üzerine, “Ne ben ne de Ruby birer fahişeyiz. Ben, kadınlara düşkün bir adamı seviyorum. Nişanlım Berlusconi’nin tek suçu kadınları sevmesi ve düşkünlüğüdür” dedi.

Berlusconi’yi çok kıskandığını da söyleyen Pascale, “Berlusconi’nin kadın düşkünlüğü, cezalandırılmasını gerektirmez. Durum biraz abartıldı. Bence İtalya’da adalet yok. Çok öfkeliyim” diye konuştu. Her zaman Berlusconi’nin yanında olduğunu belirten Pascale, mahkemenin verdiği karara Berlusconi’nin şaşırmadığını da anlatarak, “Bu tip yargıçlardan daha da fazla ceza bekliyordu aslında” dedi.

İTALYA’NIN İMAJI ZEDELENDİ

Gösteriye katılanlardan Marina adlı bir kadın, Berlusconi’ye yapılanlara çok kızgın olduğunu dile getirerek, “Caddelerde adam öldürenler 3 gün sonra salıverilirken ona 7 yıl ceza verilmesi, akıl almaz bir zulümdür” dedi. Paola adlı başka bir kadın ise, “Yasalar doğru uygulanmadı. Ortaya çıkan tablo çok ağır” dedi. Augusto adlı bir adam ise, “Bu cezayı doğru bulmuyorum. Aksine İtalya’nın imajı açısından endişe verici. Bu aşağılayıcı ve bu ülkede öfkeye yol açan bir şey” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.