Hava Durumu

HSYK’dan sürpriz karar

Türkiye, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından baş döndürücü gelişmeleri art arda yaşıyor. Yargı da bu süreç içinde çeşitli iddialar ve tartışmalarla sürekli gündeme geliyor. Son olarak 2. dalga yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş’ın elinden dosya alındı. Akkaş ‘engellendiğini’ öne sürdü. Başsavcı Turan Çolakkadı ise Akkaş’ı soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekle suçladı. Tüm bu olağanüstü gelişmeler yaşanırken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tatile çıkma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2013 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HSYK’dan sürpriz karar

Soruşturma dosyası elinden alınan cumhuriyet savcısı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasındaki gerginliğin su yüzüne çıktığı gün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu da izne çıktı. HSYK da Yargıtay, Danıştay ve mahkemeler gibi 15 Ocak’a kadar dosya devirleri nedeniyle çalışmalarına ara verdi.

HSYK üyelerinin büyük bölümü yarından itibaren izne ayrıldı. HSYK, son olarak bugün gündemlerini tamamladı. Ancak, çok acil bir konu olması halinde HSYK’nın toplanmasının da mümkün olduğu belirlendi.

HENÜZ İNCELEME VE SORUŞTURMA İZNİ YOK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan’ın, tartışma konusu olan 2'inci dalga soruşturma dosyasını savcı Muammer Akkaş’tan alması ve Akkaş’ın da tartışma yaratan sert yazılı açıklamasını “izinsiz” yapması konusunun bugün HSYK’nın gündemine gelmediği öğrenildi.

HSYK yetkilileri, Savcı Akkaş’ın izinsiz açıklaması ya da Bozdağ’ın “gizliliği ihlal ettiler suç duyurusunda bulunuyorum” dediği savcılar hakkında bir inceleme izninin henüz olmadığını, HSYK’nın ara vermesi nedeniyle bu konuların da 15 Ocak’tan sonraya kaldığı bilgisini verdiler. HSYK, medyada yargıyla hakim ve savcılarla ilgili çıkan tüm iddia ve haberleri izliyor ve gerekli gördüğü durumlarda resen harekete geçip soruşturma ve inceleme izinleri de veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.