Hava Durumu

Huawei'den radikal karar: Düşürecek

Çinli teknoloji devi Huawei'nin, tedarikçilere akıllı telefon siparişlerinin 2021'de yaklaşık yüzde 60 oranında düşeceğini söylediği bildirildi. 2020 yılında 189 milyon olan telefon sevkiyatlarının 2021'de 70 milyona düşmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Huawei'den radikal karar: Düşürecek

Yüzde 50'den fazla düşen ürün hacminin, ABD'nin Çinli akıllı telefon üreticisine yönelik yaptırımlarının bir sonucu olduğu düşünülüyor.

Huawei, ABD yaptırımlarından ötürü kan kaybetmeye devam ediyor

Huawei, dünya çapındaki popüleritesini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Ancak bilindiği üzere teknoloji devi ABD pazarında herhangi bir varlık gösteremiyor.

Şirket, 2019 yılında ABD'nin varlık listesine eklendiğinde kara listeye alındı ve eski Başkan Donald Trump, Huawei'nin Çin hükümeti ile yakın bağları olduğuna dair ulusal güvenlik endişeleri ışığında şirketi esasen yasaklayan bir icra emri imzaladı.

Bu karardan sonra, Huawei'nin en önemli desteği Google, Mayıs 2019'da Huawei telefonlarını gelecekteki Android güncellemelerinden kesti ve Huawei, dünyanın birçok ülkesindeki 5G ağları kurmaktan men edildi.

Bu olaylar sonrası ciddi kayıplar yaşayan Huawei, 2020'nin dördüncü çeyreğinde 2019'un aynı çeyreğindeki 56 milyona kıyasla dünya çapında 32 milyon telefon sattığını bildirmişti.

Azalan satış rakamlarınının, Huawei'nin üretimde yavaşlamasına yol açtığı ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.