Hava Durumu

HUDER Bursa Şubesi'nden İstanbul Barosuna tepki!

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Bursa Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Avukat Mert Yaşar'ın, Milletvekili aynı zamanda AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Özlem Zengin'e yönelik hadsiz ağır ve ahlaksız hakareti nedeni ile hakkında başlatılan soruşturma sonucu tutuklanması ile ilgili ahlaksızlığın savunuculuğuna İstanbul Barosu'nun açıklaması ile soyunmuştur" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HUDER Bursa Şubesi'nden İstanbul Barosuna tepki!

HUDER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla; Milletvekili aynı zamanda AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Özlem Zengin'e yönelik hadsiz ağır ve ahlaksız hakareti nedeni ile hakkında başlatılan soruşturma sonucu tutuklanması ile ilgili ahlaksızlığın savunuculuğuna İstanbul Barosu'nun açıklamasını kınadı.

"İSTANBUL BAROSU 'KADIN HAKLARI' DİYEREK ŞOV YAPIYOR"

HUDER Bursa Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avukat Mert Yaşar'ın, Milletvekili aynı zamanda AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Özlem Zengin'e yönelik hadsiz ağır ve ahlaksız hakareti nedeni ile hakkında başlatılan soruşturma sonucu tutuklanması ile ilgili ahlaksızlığın savunuculuğuna İstanbul Barosu'nun açıklaması ile soyunmuştur. İstanbul Barosu açıklamasında özellikle 'Fakat gelinen nokta itibariyle ülkemizde hükümete yönelik eleştiri içeren düşünce açıklamaları...' şeklinde ifade edilen açıklama, tam bir zırvadır. Bir hukukçu, milletvekiline hem de kadın kimliğini ayrıştırıcı ve edepsiz bir dil ile aşağılayan bu hadisiz adamın savunulması çok üzücüdür. Her fırsatta 'kadın hakları' diyerek şov yapan İstanbul Barosu, kendisi ile aynı dünya görüşünü paylaşmayan 'muhafazakâr' kadın kimliği söz konusu olduğunda ideolojik saplantılarını aşamayıp kafalarını kuma gömdükleri ortadadır. Dün 28 şubat zulmüne, başörtüsü yasağına alkış tutan bu zihniyet, bugün de ahlaksızlık ve edepsizliğin tavan yaptığı bir açıklamanın arkasında duracak kadar küçülmüşlerdir. Sayın Özlem Zengin'e yapılan aşağılık hakareti ve İstanbul Barosu'nun Mert Yaşar'a destek açıklamasını Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Şubesi olarak kınıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.