Hava Durumu

Huzurevinden Yaşlı Yaşam Merkezi'ne

Bakan Şahin, "Huzurevlerindeki koğuş sisteminden 2014'e kadar tamamen çıkarak, Yaşlı Yaşam Evleri'ne geçmeyi hedeflediklerini" söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2012 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2012 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Huzurevinden Yaşlı Yaşam Merkezi'ne

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaşlı bakımında yeni bir model olarak ortaya konan ''Yaşlı Yaşam Merkezi''nin açılışını yaptı.

''Yaşlı Yaşam Evi''nin 65 yaş üzeri 4 sakini, Bakan Şahin'i 5 gün önce yaşamaya başladıkları evin kapısında karşıladı.

Türkiye'de toplam 300 huzurevi bulunduğunu, yaşlılara rehabilitasyon ve evde bakım hizmeti de verdiklerini anlatan Şahin, sosyal politikalara ayrılan bütçeyi verimli kullanmayı amaçladıklarını kaydetti.

Yaşlı Yaşam Evi modelinde bir dairede dört kişinin beraber yaşadığını, her birinin kendine ait odasının bulunduğunu, çocuklarının anne babalarını istedikleri zaman gelip görebildiklerini anlatan Şahin, burada yaşlıların daha mutlu olduklarını vurguladı.

Bakan Şahin, koğuş sisteminde komşuluk ilişkilerinin de yaşanamadığına dikkati çekerek, ''Sosyal hayatın içinde olmak, beraber bir sohbet etmek çay içmek. Bu nedenle sadece fiziksel ihtiyaçlar için değil dostluk muhabbet, komşuluk ilişkileri için de bu çok önemli. Bu oturumları sağlamak çok önemli'' diye konuştu.

Bakan Şahin, ''Kendi annene babana ne kadar iyi bakarsan, evlatların da sana o kadar iyi bakar'' sözüne çok inandığını belirterek, "Herkesin kendi yaşlısına sahip çıkması lazım" dedi.

Bakan Şahin, "Huzurevlerindeki koğuş sisteminden 2014'e kadar tamamen çıkarak, Yaşlı Yaşam Evleri'ne geçmeyi hedeflediklerini" söyledi.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.