Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri'nden pazar yerleri için yeni tedbirler!

İçişleri Bakanlığı pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere yeni yazı gönderdi. Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerle kapatılacak. Giriş ve çıkışlar aynı yerden yapılmayacak, alana içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2020 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İçişleri'nden pazar yerleri için yeni tedbirler!

İçişleri Bakanlığı'nca daha önce pazar yerlerinin düzenlenmesine yönelik genelgeye ek bir genelge daha valiliklere gönderildi.

Genelgede, Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid­-19) salgınının Türkiye'de de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla il, ilçe ve beldelerdeki pazar yerlerinde tedbirler geliştirilerek uygulanılmasının istenildiği hatırlatıldı.

Başta geleneksel olarak haftanın belli günleri toplanan pazarlar (Çarşamba pazarı, Cuma pazarı) olmak üzere uygulamanın hala istenilen seviyede olmadığı, sosyal mesafenin sağlanamadığı, salgının yayılmasını engellemek adına alınması gereken tedbirlerin istenilen seviyede uygulanmadığının görüldüğü belirtildi.

Genelgeye göre alınacak önlemler şöyle:

'Giriş ve çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacak'

Pazarın toplanacağı gün pazar yerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç ­gereçle kapatılarak, kontrolsüz giriş ­çıkışlar engellenecek.

Pazar yerine giriş ve çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş ve çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacak.

Pazar yerlerinde sergi, tezgah veya tahtalar, araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilecek. Pazar alanına içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak.

İçeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanacak. Bu amaçla pazar giriş noktaları oluşturulacak, bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için bir koridor oluşturulacak ve koridorda bekleyenler arasında en az 2 metre mesafe bırakılacak.

Pazarlarda akşam üstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi için de vatandaşların akşam saatlerini beklemeden alışverişlerini yapmaları sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.