Hava Durumu

İki ülke daha Suudi Arabistan'a destek verdi

ABD'nin açıkladığı Kaşıkçı raporunun ardından Riyad yönetiminin müttefikleri Kuveyt ve Bahreyn Suudi Arabistan'a desteğini açıkladı. Gün içinde BAE de benzer açıklama yapmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2021 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki ülke daha Suudi Arabistan'a destek verdi

Körfez ülkeleri Kuveyt ve Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Suudi Arabistan'ın yanında saf tuttu. İki ülke, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD'nin yayımladığı raporu kesin bir dille reddeden tutumunu desteklediğini bildirdi.

Kuveyt ve Bahreyn Dışişleri Bakanlıkları, konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Her iki ülkenin açıklamasında, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına ilişkin beyanının desteklendiği belirtildi.Suudi Arabistan'ın egemenliğinin ihlal edilmesinin reddedildiği açıklamalarda, Riyad'ın bölgedeki rolünün önemi vurgulandı.ABD istihbaratının hazırladığı ve dün kamuoyuyla paylaşılan raporda, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini onaylayan kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu belirtilmişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada ABD'nin yayımladığı raporun kesin bir dille reddedildiğini bildirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.