Hava Durumu

İkinci el otomobil alacaklar dikkat

Oto-Koop Başkanı Rasim Hazar, ikinci el araç alacak olan tüketicilere uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İkinci el otomobil alacaklar dikkat

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar bayilerin ikinci el otomobil pazarlamasının yanı sıra internet üzerinden yapılan satışlar ve açık oto pazarlarındaki kayıt dışı satışların, "ikinci el oto galericileri"ni zor durumda bıraktığını bildirdi. Özellikle, kayıt dışı satışlara karşı vatandaşları uyaran Hazar, bu tür durumlarda devlet vergi kaybına uğrarken, tüketicilerin de dolandırıcılık olaylarıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

PERT YA DA ÇALINTI OLABİLİR

Kullanılmış otomobil almayı planlayanlara, satış öncesi ve sonrası muhatap bulabilecekleri yerleri öneren Hazar, kayıt dışı satışlar sırasında "pert" ya da "çalıntı" araç aldığını sonradan fark eden tüketicilerin hikayelerini hatırlattı.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, mayıs ayında yüzde 14,97, ocak-mayıs döneminde ise yüzde 14,13'lük artış kaydederken, "ikinci el" satışları, kış mevsiminin ardından ilkbaharda da umduğunu bulamadı.

Hazar, yaptığı açıklamada, ikinci el oto pazarı için kış mevsiminin "ölü sezon" olduğunu, bu yüzden bütün umutlarını ilkbahar aylarına bağladıklarını söyledi.

Son yılların en durgun kış mevsimini yaşadıklarını, satış olmadığı için herkesin cepten yediğini anlatan Hazar, yaz tatiline otomobille gitme isteğinden dolayı, ilkbahar aylarında satışların hemen her yıl arttığını, ancak bu yıl tersi bir durumun olduğunu belirtti.

Hazar, ilkbahar aylarını geride bırakıp, yaza girerken, satışlar açısından kış mevsiminin ölü sezonundan pek de bir fark göremediklerini dile getirerek, "Sonunda dört gözle beklediğimiz bahar ayları geldi, çattı. Nisan, mayıs ve haziran ayları, bizim için normalde en yoğun satışların olduğu aylardır. Ama deyim yerindeyse, 'İlkbaharı da boş geçtik.' Böyle bir durgunluk yok" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.