Hava Durumu

İnegöl'de Boşnaklar festivalde buluştu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Boşnaklar "Pita Festivali"nde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de Boşnaklar festivalde buluştu

Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen pita festivalinin bu yıl 19'uncusu Esenköy mevkiindeki pita alanında yapıldı.

Festivale AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda davetli katıldı. İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Sert, "Başbakanın yüreğinden 2 şey söyleyeceğim size. Bugün şenlikler bütün Türkiye’de iptal edildi. Çünkü dünyanın her yerinde kardeş kanı akmakta. Aslında bu acıyı en çok Bosnalılar çekmiştir. Bugün dünyada oynanan oyun Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma oyunudur. Biz birliğimizi, dirliğimizi her alanda göstereceğiz. Biz her sene burada toplanıyoruz, eğleniyoruz, oynuyoruz. Fakat bizim oyunumuz, eğlencemiz şehit olan kardeşlerimizin şahadeti için, onların cennete gittiği içindir. Yoksa kendimiz için asla oynamıyoruz" dedi.

Herkesin Bosna’yı görmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, bu yıl Gürcistan ve Kosova’nın yanı sıra Bosna’da da iftar programına katıldıklarını ve erzak dağıttıklarını belirtti.
Türkiye Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, "Bosna Hersek dediğiniz zaman aklımıza henüz dumanı tüten bir ateş geliyor. Her nasılsa Dayton anlaşması ile bir şekilde savaş nihayete ermiş olsa da, bir türlü siyasi istikrarın sağlanamadığı bir bölgeden bahsediyoruz. Eğer küresel anlamda barış ve istikrarı sağlamak istiyorsanız, Balkanlar’da, Bosna’da, Makedonya’da, Bulgaristan’da barışı ve huzuru temin etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde küresel olarak barış ve istikrarı sağlamanız mümkün değildir. Bugün Saraybosna’ya gittiğiniz zaman her 2 dünya savaşının neş'et ettiği noktaların orada bulunduğunu göreceksiniz. Dolayısı ile Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek çok nadide bir yere sahip. Ve bizim ortak tarihimizin, geçmiş ve köklü mirasımızın olduğu 2 halktan bahsediyoruz. Son yıllarda özellikle çevremizde ve ortak mirasımızın bize emaneti olarak bulunan Balkanlar’da önemli yatırımlara imza atmaktayız. Önemli faaliyetlerde, icraatlarda bulunmaktayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği folklor ekipleri gösteri yaptı. Pita festivaline katılanlara dernek tarafından hazırlanan 5 bin kişilik ünlü Boşnak böreği pita ile ayran ve tatlı ikram edildi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Boşnaklar akşam saatlerine kadar piknik yapıp eğlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.